XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Cystocele Surgery Komplikationer

En cystocele är ett medicinskt tillstånd också känd som en prolapsed blåsa. Det inträffar när en kvinnas urinblåsa buktar ner i slidan, enligt MayoClinic.com. Cystocele orsakas av en försvagning av bäckenbottenmuskulaturen uppgift att förvalta en bäckenorganen på plats. Denna muskel försvagning beror på stigande ålder, hormonell obalans, graviditet, vaginal förlossning eller fetma. Behandling av en cystocele kan innefatta ett pessar sätts in i slidan för att hålla bäckenorgan på plats eller kirurgisk reparation av framfall. Vissa patienter kan uppleva cystocele kirurgi komplikationer.

Potential för Upprepning

MayoClinic.com rapporterar att det finns en risk för framfall återfall efter cystocele kirurgi. Detta beror delvis på de nedåtriktade krafter allvar sträcker ut vävnaderna igen. Om cystocele åter, kan operationen behöva upprepas. I vissa fall kan en speciell typ av vävnadstransplantat vara nödvändigt att förtjocka de vaginala vävnaderna och öka stödet för blåsan. Om en prolapsed livmodern är orsaken till cystocele, kan läkare rekommenderar att ta bort livmodern för att förhindra upprepning.

Begränsningar i barnsäng Alternativ

Om möjligt bör cystocele kirurgi skjutas upp tills en kvinna är klar med barn, enligt den amerikanska kongressen för obstetriker och gynekologer. Detta beror på naturlig förlossning kan orsaka en upprepning av cystocele. Efter cystocele kirurgi, är kejsarsnitt förlossning typiskt rekommenderas för att undvika ytterligare skador på bäckenorganen.

urin~~POS=TRUNC läckage~~POS=HEADCOMP

Enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket, vissa patienter upplever urinläckage eller inkontinens efter cystocele kirurgi. Inkontinens kan förbättras med tiden som bäckenmuskulaturen stärks med motion. Hos vissa patienter kan enstaka urininkontinens eller läckage vara permanent.