XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hemtjänst hem och vårdhem finns faciliteter som tjänar pensionärer som behöver vård. Den stora skillnaden är den mängd och typ av vård de olika alternativen. I en hemtjänst hem har mer självständighet än hon har i ett vårdhem en äldre vuxen.

Hemtjänst anläggningar

Olika namn beskriver en hemtjänst anläggning i områden i USA. Bland andra namn är äldreboende, personlig vård, styrelse och omsorg, gruppboende och vuxna hem.

Den hemtjänst anläggning överbryggar gapet mellan ett självständigt liv och hemvård. En styrelse och omsorg bosatt kanske inte klarar att på sitt eget hem, men behöver inte ständig vård. Till exempel, kan han inte kunna bada eller laga mat. Däremot kan han kunna använda ett badrum utan svårighet eller komma i och ur sängen utan hjälp.

Mindre offentlig tillsyn

Institutionsvård har mindre statlig reglering och tillsyn än vårdhem. I de flesta stater Medicare inte betalar för denna nivå av vård.

Enligt lag måste en hemtjänst hem har 24-timmars bemanning och stödjande tjänster för att hjälpa en person med hemvist lyckas göra vad hon kan göra. Det måste ge mat, städning, tvätt, rekreation och transport. En av de viktigaste funktionerna är att dosera mediciner.

Vårdhem

Vårdhem eller långvårdsanläggningar, är ansvariga för hälsa och säkerhet för sina invånare. American Health Care Association definierar målet för vård på ett vårdhem anläggning som hjälper "individer uppfylla sina dagliga fysiska, sociala, medicinska och psykologiska behov" så att de kan återvända hem när det är möjligt ( http://www.longtermcareliving.com/pdf/ nf_guide.pdf ).

Vårdhem invånare normalt inte kan göra många av de åtgärder som krävs för det dagliga självständigt boende, inklusive promenader utan hjälp, komma ner från en säng och in i en stol, dressing eller tar läkemedel som ordinerats.

Vårdnivå

Några pensionärer förlorar sin förmåga att klara sig själv på grund av ett fysiskt problem som förlust av syn eller ett problem som Alzheimers sjukdom. Beslutet om den rätta platsen för att få hjälp bör baseras på vad hon kan göra och inte bara på vad hon inte kan göra. Målet bör vara att hitta den minst restriktiva inställning för bekvämt boende med den maximala mängden självständighet möjlig. Naturligtvis kvar hemma är det bästa valet, men inte alltid möjligt. En hemtjänst anläggning är mindre restriktiv än ett vårdhem.

Hitta Hjälp

Att hitta och jämföra vårdhem i hela USA, se Medicare vårdhem webbplats http://www.medicare.gov/NHCompare/Include/DataSection/Questions/ProximitySearch.asp . En bra källa till information för att hitta hemtjänst anläggningar med tillstånd i USA är Assisted Living Källa webbplats, http://www.assistedlivingsource.com .