XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Isfiskare använda shiners för bete, eftersom de stora fiskarna äter den lilla fisken! Allehanda ädelfisk kommer att gå efter en Shiner under isen, vilket gör den till den perfekta betet. Haka på Shiner på rätt sätt är avgörande för din framgång på isen. Det finns två skolor av tanke när det gäller att haka Shiner: genom näsan och genom ryggen. Båda fungerar bra för is fiskare.

Instruktioner

Hur man använder Shiners Ice Fish

1 Ta din bete hink i betet butiken och berätta skötare hur många dussin shiners du vill. Se till att du köper nog. Ingen vill packa det i början eftersom de har slut på shiners. Bättre att köpa för många då alltför få. En bra tumregel är att köpa en dussin shiners för alla som är fiske och annan dussin efter det. Till exempel, om det finns tre av er att gå ut, köpa fyra dussin shiners.

2 Storleken på dina shiners bör bero på vilken typ av fisk du inriktning. Små shiners kommer att fånga öring och panfish, medium är bra för gädda, gös och bas, medan de stora shiners blir ett bra bete för gädda. Priset på de shiners går upp med storleken.

3 När du har borrat ett hål och har ditt tips-up redo greppa en Shiner från ditt bete hink. Använd en liten mesh nät eller dina händer. Nätet fungerar bättre på en mycket kall och blåsig dag eftersom det håller dina händer mycket torrare, vilket minskar exponeringen av våt hud till bitande vindar. Om temperaturen är lite mer "ljumma", säger över fryspunkten, fånga Shiner från hinken med händerna.

4 Håll shiner stadig och fortsätt att sätta den skarpa spetsen av kroken genom dess mun. En Shiner inte har en stor mun, så var försiktig när du gör detta. Skjut kroken in i munnen och upp genom shiner näsa så att den pekar uppåt. Shiners hooked genom munnen tenderar att simma i en nedåtgående rörelse och lever längre än de fastnat genom ryggen. Dock är risken för dem att få slippa undan och simmar bort större.

5 Haka den genom baksidan om du vill ha en Shiner ha mindre chans att fly. Du måste vara försiktig dock inte att haka fast Shiner i ryggraden. Hantera shiner försiktigt, hålla den med svansen som sträcker sig bort från din hand. Ta den punkt kroken och skjut in den Shiner halvvägs mellan svansen och slutet av sin rygg, fena. Kroken bör gå in i shiner en bit under slutet av sin ryggfenan och något mot svansen. Du bör kunna enkelt skjuta kroken i och har änden komma ut rent. Shiners hooked på detta sätt kommer att tendera att simma uppåt.

6 Använda en delad skott eller två för att hålla de shiners ner i vattnet och bort från toppen av hålet. Den extra vikten gör det svårt för Shiner att komma upp, hålla den där fisken lätt kan se och attackera den. Om en Shiner har gripit av en fisk, men du misslyckas med att haka fisken, ta den ur vattnet och ser över det. Om det har varit tuggas upp ganska dåligt sedan kasta den på isen. Måsar sväva ofta runt där människor is fisk. De kommer att göra processen kort med den skadade eller döda Shiner. Ersätta din shiner med ett färskt.

7 Håll dina shiners i kallt vatten. En plötslig förändring i vattentemperaturen är dödlig för en Shiner. Vattnet som betet butiken skötare sätter dem i ska vara bra under dagen fiske. Om vattennivån i din hink sjunker, eller om du har en olycka och spilla skopan, använda kallt vatten från sjön eller dammen du fiskar för att fylla den. Har någon form av burken med dig så att du kan doppa den i ett borrat hål i isen och fylla på ditt bete hink.

8 Försök att hålla Shiner ur den kalla vinden och utanför isen när du flyttar uppfällbara som har shiners på dem. Isfiskare flytta ofta sina uppfällbara från ett hål till ett annat. Den Shiner kommer att överleva resan över isen till ett nytt hål så länge det inte fryser! Skydda den med din behandskade hand eller hålla den dinglar ovanför isen. Den Shiner ser död när du först sätta uppfällbara i sin nya hål, men de kommer att göra en snabb återhämtning och börja simma igen.