XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ischiasnerven [Sahy-at-ik] nerv är den största nerven i kroppen och är bildad av en bunt av nerver i ländryggen. Ischiasnerven utträder ryggraden vid höften och rinner ner på baksidan av varje ben. Om de lumbala nerver eller ischiasnerven blir komprimerad, skadad eller irriterad, skapar den en serie av symptom kända som ischias.

Vad är ischias?

Ischias är inte en sjukdom utan mer av ett symptom på att något annat är fel i kroppen. Den vanliga orsaken är nervkompression i ländryggen, som presenterar som smärta eller domningar.

ischias

Sciatic smärta uppstår vanligen på ena sidan av kroppen och kan stråla utåt längs med nerven. Sciatic smärta blir ofta värre när du nyser eller hostar.

ischias Domningar

Liksom ischiassmärta, uppstår ischias domningar på ena sidan av kroppen och utstrålar längden på nerven. Domningar upplevs ofta som antingen en brännande eller stickande känsla.

rörelse problem

Personer med ischias upplever ofta svårigheter att röra, särskilt sittande eller stående. Ischiasnerven smärta kan förväxlas med andra problem som drog hamstrings.

svåra symtom

I vissa fall orsakar ischias nedre extremiteterna svaghet och förlust av blåskontroll. Detta kan tyda på allvarliga skador på nerverna i ländryggen. Dessa symtom kräver omedelbar medicinsk vård.