XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad som orsakar en Dowagers Hump?


En Dowagers puckel är en term som används när övre delen av ryggen har en utåtriktad rundad kurva. Det är ibland till som ett frågetecken hållning, och det är vanligt hos äldre. Det kan leda till kroniska rygg, axlar och nacke. Det kan också ta dig ur balans och sätta dig på en högre risk för fall. Lära sig vad som orsakar detta tillstånd kommer att hjälpa dig att vidta nödvändiga åtgärder för att förhindra det.

dålig hållning

Om du spenderar för mycket tid arbetar vid en dator, bord eller någon annan situation som kräver att du att böja sig framåt för att arbeta, kan du vara i riskzonen för att utveckla en Dowagers puckel. Se till att du använder bra kropp mekanik när du arbetar och ta täta pauser för att räta på ryggen och sträcka.

muskelrubbningar

Spendera tid rundade fram över din dator kan orsaka din bröstmusklerna att bli tight och svag, och övre delen av ryggen muskler att bli överbelastade. Se till att din träning rutin innehåller rader och pullbacks att stärka övre ryggen samt övningar för att sträcka ut bröstet.

osteoporos

Osteoporos är ett tillstånd som leder till sköra ben. Enkla vardagliga aktiviteter kan leda till kompressionsfrakturer och kollapsade kotor. När detta inträffar en Dowagers puckel kan utvecklas.

symptom

Att ha en Dowagers puckel kan leda till symptom på kronisk smärta i rygg och axlar. Du kan också känna sig trött. Eftersom övre delen av ryggen är rundad fram bröstet kommer att ha problem att expandera, vilket kan göra att andas svårare.

Förebyggande / Lösning

Ditt bästa försvar är att göra allt du kan för att förhindra detta tillstånd. Känn din risk för benskörhet, och se till att du äter en väl balanserad kost och få tillräckligt med motion för att förhindra detta tillstånd. Ställ in din arbetsstation så att du kan använda de bästa kroppsmekaniken som möjligt.