XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Bra mat att äta innan en morgon kör

Även om du kan frestas att gå ut genom dörren på fastande mage, äta innan morgon kör ger dig energi och kan inspirera dig att köra det där lilla extra. Kunde dock fel pre-run mellanmål ge dig magbesvär. Lättsmälta hög kolhydratrika livsmedel med en måttlig proteinhalt ger dig snabb bränsle du behöver utan att tynga ner dig.

banana Ström

Bra mat att äta innan en morgon kör

En banan är en optimal pre-run mellanmål eftersom det är lätt bärbar, inte kräver några redskap och kan ätas snabbt. Bananer är också hög i kolhydrater och kalium, en elektrolyt förloras under kraftig svettning. Enligt en studie som publicerades i maj 2012 frågan om "PLOS ONE," äta bananer före motion bibehålls blodglukosnivåer och motion prestanda som liknar en kommersiell sportdryck. Emellertid bananer innehåller mer antioxidanter och näringsämnen såsom vitamin B-6 och är vanligtvis ett mer kostnadseffektivt alternativ än sportdryck.

Smoothie för att bekämpa uttorkning

Bra mat att äta innan en morgon kör

En smoothie innehåller färsk eller fryst frukt, mjölk eller juice, och vetegroddar eller lin måltid är en annan lätt att konsumera pre-run alternativ. Det är också ett bra alternativ om din aptit är låg på morgonen eller om du får illamående under löpningen äta fast föda. Flytande kalorier lämnar magen snabbare än fasta ettor och är därför lättare att smälta. Den flytande smoothie återfuktar också efter att sova hela natten, så att du inte gå in i din kör uttorkad.

Yoghurt med honung och Granola

Bra mat att äta innan en morgon kör

En halv kopp yoghurt med en tesked honung och 2 msk granola är en annan pre-run mellanmål alternativ under 200 kalorier. Yoghurt mjuka konsistens gör det lätt att äta, medan honung och spannmål ger en kombination av enkla och komplexa kolhydrater, respektive. De enkla kolhydrater ge omedelbar energi för att få dig att flytta ut genom dörren, medan komplexa kolhydrater bidra till att upprätthålla din energi i den senare delen av din körning. Proteinet i yoghurt kommer också att hålla dig från att känna sig hungrig under senare delen av din träning, vilket också kan förhindra efter träningen ätande.

Bröd med jordnötssmör

Bra mat att äta innan en morgon kör

En skiva bröd innehåller komplexa kolhydrater, som ger ihållande energi hela körningen. Ett tunt skikt av jordnötssmör ger en liten mängd av protein och fett, som främjar en känsla av fyllighet utan att tynga ner dig som mera fast föda. Denna klassiska kombinationen är lika portabel och är mycket billigare än kommersiella energikakor och är lätt att anpassa till vad du har på handen. En halv bagel eller en engelsk muffin med mandel smör eller choklad hasselnöt spridning ger liknande pre-workout fördelar.

Saker att tänka på

Bra mat att äta innan en morgon kör

Din smak och magen känslighet är sannolikt skiljer sig från andra kör kompisar och din väns favorit pre-run mellanmål kan ge dig en magont. Experimentera med olika livsmedel och portionsstorlekar för att optimera din pre-run bränsle. Om du racing, dock inte prova någon mat som du inte har experimenterat med före en träning loppet eftersom detta kan leda till magproblem under din ras.