XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad frön, baljväxter och nötter innehåller mycket protein?

Protein är ett essentiellt näringsämne som behövs för muskeltillväxt och reparation, förutom upprätthållande av normala cell och kroppsfunktioner. Den rekommenderade kosten ersättning för protein är 0,8 g protein per kilo kroppsvikt. Äta kött, mejeriprodukter och proteinpulver är inte nödvändigt att få mängden protein du behöver. Korn, nötter, frön och baljväxter är kvalitet proteinkällor som ska ingå i en hälsosam och varierad kost.

korn

Korn är mest känd för sin höga kolhydratinnehåll. Men oraffinerat spannmål ger en kvalitet proteinkälla som också. En kopp kokt quinoa leveranser 9 g protein, och en kopp kokt brunt ris ger 5 g. Bröd gjort på oraffinerad korn som fullkornsmjöl är också en källa till protein, med 2 segment som ger upp till 5 g protein.

Frön

Frön är en kvalitet proteinkälla som ska ingå i en hälsosam kost. Solrosfrön leverera 6 g av makronäringsämnen i kvarts kopp servering. Kombinera frön med nötter och torkad frukt i en trail mix för småätande, eller strö över sallader att öka proteinintag som behövs.

Nötter

Nötter är en källa till protein och nyttiga fetter i kosten. Mandlar och cashewnötter ge en icke-animalisk proteinkälla med ca 8 g och 5 g per fjärdedel-cup servering, respektive. Njut av nötter som snacks, strös på sallader eller spannmål, eller bakade i bröd och muffins för ett protein uppsving.

baljväxter

Baljväxter som bönor, ärter och linser är höga proteinkällor och fiber samt en myriad av vitaminer och mineraler. Soja är en typ av baljväxter som ger ett alternativ till animaliskt protein och ofta äts som sojabönor, tofu, sojamjöl, sojamjölk eller Textur vegetabiliskt protein. En fyra-ounce servering av fast tofu har cirka 11 g protein, och en kopp sojabönor har en generös 29 g protein. En kopp kokta linser ger 18 g protein, medan en kopp kokta svarta bönor innehåller 15 g protein.