XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En koloskopi är ett förfarande som utförs av en gastrointerologist att kontrollera om tecken på cancer i tjocktarmen. För någon att få ett exakt test, kolon måste först vara ordentligt rengöras. Det är viktigt att följa instruktionerna för en koloskopi. Om instruktionerna från din läkare inte på ett korrekt sätt, kommer testet att vara felaktig, vilket resulterar i en upprepad test.

Innan koloskopi

Fem dagar före koloskopi sluta ta läkemedel såsom ibuprofen, aspirin, järn och vitaminer. Om tar blodförtunnande medel, kommer läkaren att råda dig vad du ska göra. Två dagar före testet en fiber diet låg påbörjas. En låg fiber diet kommer att bidra till att minska mängden avföring i tjocktarmen. Under denna diet, undvika veteprodukter, nötter och stekt mat. Också undvika eller begränsa rött kött intaget för ungefär två dagar före testet.

kolon Rensningen

Dagen före koloskopi en flytande diet följs. Soppa buljonger kan ätas och drycker som kaffe och te (utan mjölk), läsk, vatten och tydliga juice kan konsumeras. Undvik vätskor under denna tid som är den röda färgen. Rött färgämne i livsmedel och vätskor kan orsaka en falsk avläsning av koloskopi. Du kommer också att börja en behandling med rengöring av tjocktarmen. Golytely är ett receptbelagt laxerande ordineras ofta och kommer i pulverform. Blanda pulvret med vatten enligt anvisningarna och kyla. Under dagen innan, dricka laxerande under en sextimmarsperiod, och se till att dricka det hela. En person upplever vanligtvis första avföring inom 30 till 60 minuter att ta Golytely. Diarré inträffar under hela dagen och den avslutande resultatet av en klar kolon kommer att vara en blekgul vattnig avföring. Det är viktigt att dricka vätska under rengöringsprocessen för att hålla dig från att bli uttorkad.

Dagen av koloskopi

Dagen för din examen kan du dricka klara vätskor upp till tre timmar före testet. Om du har mediciner som du måste ta, ta dem först sak på morgonen. Se till att du har någon som kan köra dig till ditt besök. Anestesi ges för att hjälpa dig att slappna av och kommer att göra dig dåsig så att du inte kommer att kunna köra efter ingreppet. Efter koloskopi och du kommer hem, kan du börja din vanliga kost. Undvik att köra, men för de närmaste 24 timmarna.