XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är de behandlingar för Nystagmus?

Vissa personer upplever episoder av okontrollerad ögonrörelse, vilket gör att ögonen för att växla upp och ned, sida till sida eller i ett cirkulärt mönster. Orsaker ögonsjukdomar, huvudskada eller stroke, men i vissa fall kan läkarna inte avgöra en orsak. Läkarna har inte ett botemedel för nystagmus, men de kan försöka olika metoder för att minska förekomsten. Att känna några av dessa behandlingar för nystagmus kan hjälpa en person att avgöra den bästa behandlingen för sjukdomen.

livsstils~~POS=TRUNC

Användningen av alkohol och droger kan leda till episoder av nystagmus. Typiskt, när ämnet avtar, nystagmus ofta försvinna. Om en person vet att använda alkohol eller droger orsakar okontrollerade ögonrörelser, bör undvika dessa ämnen lösa tillståndet.

För människor som har nystagmus från sjukdomar eller ögonsjukdomar, kan de välja att hålla huvudet lutas eller vänt i en riktning som minimerar nystagmus, förklarar Langone Medical Center i New York University. Detta kommer inte att bota sjukdomen, men det kan förhindra nystagmus stör dagliga aktiviteter såsom läsning.

Botox

Ett antal muskler kopplade till ögonstyrning rörelsen, inklusive ofrivilliga rörelser nystagmus. Under vissa omständigheter kan en ögonläkare rekommenderar att injicera en lösning som kallas Botox, enligt Allt om Vision webbplats. Läkare kan inte rekommendera Botox injektioner till varje patient, men om nystagmus stör dagliga aktiviteter, kan Botox erbjuder möjligheten till en viss lättnad. Injektionen förlamar musklerna i närheten av injektionsstället, förhindra vissa patienter från att uppleva några av den ofrivilliga ögonrörelser. Om Botox hjälper, kommer effekterna bara varar några månader, och patienten kommer att kräva upprepade injektioner.

Kirurgi

I svåra fall kan läkare behöva behandla nystagmus kirurgiskt genom att flytta musklerna i ögat. Förfarandet kommer inte att lösa nystagmus helt, men kirurgisk förändring kan göra det möjligt för patienten att använda huvudrörelser för att minska visionen störningar som orsakas av nystagmus, uppger den amerikanska Optometric Association. Innan man överväger kirurgisk justering av musklerna, bör en person diskutera alla andra alternativ, liksom eventuella komplikationer, eftersom kirurgen kan behöva utföra ytterligare operationer för att rätta båda ögonen. Felaktig inriktning kan leda till dubbelseende eller andra synstörningar.