XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De biverkningar av Tea Tree Oil Tandkräm förtäring


Tea tree olja har använts i århundraden för sin antiseptiska, antivirala, antibakteriella och allmänna renande egenskaper. Förutom tandkräm, är tea tree olja en vanlig ingrediens i tvål, rengöringsprodukter för ansiktet och preparat som används för att behandla akne, fotsvamp och nagelsvamp, bland andra villkor. Tea tree olja användes vanligen i koncentrationer av mindre än 5 procent.

Tea Tree Oil Tandkräm Försiktighetsåtgärder

Innan du använder tea tree olja tandkräm, kan det vara en god idé att be din tandläkare om detta skulle vara ett bra val för dig. Även tea tree-olja kan vara effektiva för gingivit och andra orala infektioner, hjälper det inte att ta bort plack. Som med tandkräm, även om du inte är allergisk, är det klokt att undvika att svälja produkten.

En liten andel av befolkningen drabbas av en allergisk reaktion mot tea tree olja, och bör naturligtvis undvika dess användning i någon form. Det är en bra idé att använda en liten mängd av tea tree-olja produkt du tänker använda på huden först, och vänta 24 timmar för att se om klåda eller utslag resultat.

Biverkningar av Svälja Tea Tree Oil

De flesta av de människor som har utvecklat allvarliga biverkningar har utvecklat dem från att använda tea tree olja genom munnen, men eftersom även en liten mängd kan orsaka en negativ reaktion, bör tandkräm användare vara medvetna om möjligheterna. Dessa inkluderar dåsighet, letargi, buksmärtor, diarré, hudutslag, inflammation i mungiporna, långsam eller ojämn gång, förvirring, minskad systemfunktion immun eller koma. Vissa människor har upplevt obehaglig smak, sveda, illamående och dålig andedräkt efter oral tea tree-olja används.

Första hjälpen

Om en produkt som innehåller tea tree-olja har svalts i stora mängder, ring din giftcentral för råd. Tea tree olja tandkräm är osannolikt att ha några allvarliga biverkningar om en liten mängd svalts. Från och med 2006, hade American Association of giftinformationscentraler inte fått en enda rapport av dödlig tea tree-olja förgiftning. Aktivt kol har använts för att råda bot på tea tree olja förgiftning hos barn.

Spotta, inte svälja

Det är aldrig en bra idé att medvetet svälja någon typ av tandkräm. Tandkräm som innehåller flouride har krävts för att bära ett gift kontroll varning sedan 1997. Små barn aldrig lämnas utan tillsyn med en tandkrämstub i närheten, och barnen måste lära sig att spotta och skölja munnen efter tandborstning från början.

Mängden tandkräm som behövs för att borsta är osannolikt att ha allvarliga negativa effekter. Men om du upplever några negativa effekter av tea tree-olja tandkräm eller någon annan personlig vård produkt, sluta använda den och prata med din medicinska vårdgivare.