XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är Protein bra att dricka innan sängen?

Protein är ett viktigt näringsämne som deltar i muskelbyggande process. Du kanske har också hört att äta rätt innan läggdags kan leda till oönskad viktökning och så bör undvikas. Men det är inte alltid fallet. Om du är ute efter att bygga och underhålla muskelmassa som en del av en konsekvent motstånd utbildningsprogram, dricka rätt typ av protein innan du går till sängs är en viktig del av ekvationen.

katabolism

När du sover, blir din kropp stadigt närmare en katabola tillstånd. Detta är en process för kroppen att använda viktiga protein och aminosyror - byggstenarna i protein - som energi. Denna process är kontraproduktivt om du letar efter för att bygga muskler. Äta rätt innan läggdags kan hjälpa till att bromsa denna process genom att se din kropp är ordentligt matas hela sju eller fler timmar du sover.

Slow-absorberande protein

Dricka bara någon typ av proteinshake före sänggåendet kommer inte att göra susen. En snabb-absorberande protein, såsom vassla, främjar proteinsyntes - muskeln skapande processen - under endast en kort tidsperiod. Lösningen är att välja en långsam absorberande protein, såsom kasein, som kommer att bidra till att upprätthålla stabila nivåer av aminosyror i blodet. Enligt Jeff S. Volek, Ph.D., RD, kan kasein bidra till att öka proteinsyntesprocessen för upp till sju eller fler timmar när du sover om det konsumeras strax före sänggåendet.

Belopp

Den exakta mängden av kasein protein som är idealisk för din pre-sänggåendet mellanmål varierar beroende på din kroppsvikt. Bodybuilding professionell John Berardi anser att 30 g kasein protein är vanligtvis perfekt. Han säger att detta belopp kan hålla blodet aminosyra nivåer förhöjda under mer än sju timmar. Det är dock viktigt att faktor i din pre-sänggåendet proteinshake med din totala proteinintag för dagen. Överstiger dina protein behov kan leda till oönskad viktökning på grund av den ökade kaloriintag. Berardi föreslår förbrukar ca 1 g protein per pund kroppsvikt om du arbetar aktivt ut och försöker bygga muskelmassa. Dela upp din totala proteinintag lika mellan alla dina måltider - 20 g till 30 g per måltid är vanligtvis idé.

När Protein är inte OK

En proteinshake innan läggdags är inte rätt för alla. Om du inte lyfta vikter eller gör någon form av styrketräning på en regelbunden basis, kommer en nattlig proteinshake bara leda till viktökning i form av fett. Ett enda gram protein innehåller cirka fyra kalorier, så en 30 g protein shake innehåller minst 120 kalorier, och dessa kalorier kan lägga upp snabbt. Dessutom bör du kontrollera med din läkare innan du tar något proteintillskott, eftersom de inte regleras av US Food and Drug Administration.