XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Low-Fat kosthållning med 25 gram eller mindre per dag

En fettsnål kost är helt enkelt en diet som begränsar alla typer av fett. På en 25 g ersättning, både mättade fetter och kolesterol är kraftigt begränsad. Emellertid friska omättade fetter förblir i kosten, eftersom de är kritiska för de funktioner i kroppen, bidrar till att absorbera vitaminer och bibehålla strukturen hos cellmembran. Låg fetthalt måltider kräver noggrann räkning och struktur, men det är fortfarande möjligt att uppnå en hälsosam och välsmakande kost.

matar

Livsmedel som tillåts på en fettsnål kost inkluderar magert kött, magra mejeriprodukter, frukt, grönsaker, spannmål och bönor. Nötter kan tillåtas i begränsade mängder. Ägg är också tillåtet om du tar bort äggulan, som innehåller alla äggets fett och kolesterol. Vissa livsmedel som kan delas in i en av dessa kategorier, såsom en avokado, kan ändå innehåller för mycket fett att få på en fettsnål kost.

överväganden

Låg fetthalt måltider inte nödvändigtvis kräver stora uppoffringar eller åtstramning. Istället är det möjligt att laga mat bekanta livsmedel med låg fetthalt alternativ eller alternativ. Till exempel välja fettfri mjölk i stället för helmjölk och skinn kyckling i stället för fet nötkött. Bibehålla smaken av mat är en av de viktigaste delarna för att gå på en diet.

Frukost

Låg fetthalt frukost alternativ kan likna högre fett frukost objekt. Till exempel kan du äta en spenat och tomat omelett med flytande ägg substitut för endast 7 g fett. Tranbär pannkakor med fettfri mjölk har 4 g. Frukost parfait med låg fetthalt yoghurt har två g. En snabb frukost taco med ägg substitut och sänkt fetthalt cheddar har också 2 g fett. Fullkorns irländska soda bröd har en g. Dessutom har de flesta hela frukter, såsom äpplen och bananer, inte har något fett alls.

Lunch

Möjliga lunch poster ingår chipotle Turkiet burgare med 9 g fett; krabba rullar med 7 g fett; Karibien kyckling wrap med 6 g; grillad Cajun kyckling smörgås med 6 g; kyckling pita fickor med 6 g; deli kalkon smörgås med 4 g; och äpple och kyckling sallad smörgås med 4 g. De flesta andra magra smörgåsar och wraps kommer också att falla i detta intervall.

Middag

Middag kommer förmodligen att vara den största måltiden och därför innehåller mest fett. Ändå har du ett antal magra alternativ. Dessa inkluderar en curried pilgrimsmussla-äppelsallad med 11 g fett; en varm lax sallad och krispiga potatis med 10 g fett; edamame succotash och räkor med 9 g fett; stekpanna gnocchi innehållande mangold och vita bönor med 7 g; öl-slagna tilapia och mangosalsa med 7 g; krabba sallad smälter med 6 g fett; fläskkotletter och orange-sojasås med 6 g; och grillad apelsin kyckling fingrar med 4 g.

Betydelse

Konstruera en låg fetthalt dagliga menyn kräver att plocka livsmedel som, när de kombineras, lägga upp till högst 25 g totalt fett. Till exempel, tranbär pannkakor till frukost, kyckling pitabröd fickor för lunch och lax sallad med krispiga potatis för middag lika 20 g fett per dag, vilket ger utrymme för en mager dessert.