XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur du håller din socker nivå även All Day


Blodsocker är en annan term för glukos, en typ av socker som finns i blodet som kommer från att konsumera kolhydrater, kroppens främsta energikälla. Allas blodsockernivå ökar bara efter att ha ätit, och detta resulterar i insulin släpptes av din bukspottkörtel att hålla glukos från skyhöga. Personer med diabetes måste hålla sitt blodsocker mellan 90 och 130 innan man äter, och under 180 högst två timmar efter att ha förtärt mat. Övervakning dina matvanor bidrar till att upprätthålla en jämn nivå under hela dagen.

Instruktioner

1 Undvik att äta godis. Detta är en no-brainer för de flesta diabetiker, men en del tycker att det är svårt att inte ägna sig åt. Om du äter godis, eliminera äta andra kolhydrater samtidigt för att hålla din blodsockernivå korrekt.

2 Gör bra val om fet mat du förbrukar. Transfett och mättade fetter är värst för dig, och på lång sikt kan bidra till hjärtsjukdomar - en angelägenhet för alla diabetiker. Omättade fetter, såsom de som finns i många grönsaker, fisk och skaldjur, rapsolja och olivolja, främja ett friskt hjärta och kan bidra till att minska inflammation.

3 Ät frukost varje morgon och små måltider under dagen. Många människor konsumerar mer mat när de äter bara en gång per dag, och angrepp av kalorier, kolhydrater och fett gör ditt blodsocker instabil.

4 Titta på typer av kolhydrater du äter och hur många du förbrukar. Komplexa kolhydrater, såsom nötter, ris, potatis och korn smälta långsamt och hjälper dig att känna fylligare längre, vilket i sin tur hjälper dig att behålla din blodsockernivå under hela dagen.