XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför är alla Field Hockey Sticks högerhänt?

Fält klubbor är vanligtvis mellan 36 och 38 inches i längd och är traditionellt gjorda av trä. Enligt reglerna i International Hockey Federation, vänsterhänta fälthockeyklubbor är olagliga att använda i sanktionerade tävlingar eller landhockey turneringar. Även om det är möjligt att få en skräddarsydd vänsterhänt landhockey pinne, kommer du inte att kunna använda den under officiell tävling.

Varför Fält klubbor är högerhänt

Säkerhetsfrågor och skadeförebyggande var de främsta orsakerna till att förbjuda vänsterhänta pinnar från IHF-sanktionerade tävlingar. Enligt tjänstemän, vänsterhänta pinnar skapar alltför stor fara på fältet när de används i konkurrens mot högerhänta klubbor. Spelare som försöker att ta itu med motståndare med motsatt hand klubbor är mycket mer benägna att bli träffad av misstag på följa av motståndarens sving. På grund av dominansen av högerhänta spelare på planen, vänsterhänt pinnar förbjöds helt och hållet och är mycket svårare att få.

Landhockey Stick Grunderna

I likhet med golfklubbor, trä fält hockeyklubbor har i hög grad förflyttats av modern teknik. Enligt webbresurs Sports Unlimited, mest avancerade klubbor är kompositer gjorda av en kombination av material såsom glasfiber, aramidfiber och kolfiber. Sticks är normalt 36 till 38 inches i längd, även om olika längder inte är begränsade, och metallkomponenter är förbjudna av IHF.

Landhockey för Lefties

Även om det finns gott om vänsterhänta klubbor för ishockeyspelare, vänsterhänt landhockey idrottare tvingas använda högerhänta klubbor under uppspelning. En typisk landhockey pinne är utformad med en platt träffytan som är vänd mot vänster. Vänsterhänta fält hockeyspelare använder dessa pinnar måste använda omvänd-stick teknik tills att bli skicklig med att svinga klubban som en naturlig högerhänt person skulle. Även om vissa vänsterhänta pinnar kan skräddarsys av snickare och träarbetare, de är ytterst sällsynta och är mycket dyra att köpa.

säkerhetsöverväganden

Landhockey är en farlig sport, oavsett din hand orientering. Barn hälsa rekommenderar hockeyspelare kolla med sin tränare för att se till att de har all rätt utrustning i god kvalitet för att minska risken för skador. Ge dig själv gott om tid att värma upp, stretcha och bli smidig innan du hoppar in landhockey praktiken eller konkurrens. Om du upplever någon skada eller kronisk smärta medan du spelar, informera din tränare omedelbart och sluta spela.