XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur Prata med tonåringar om att förlora vikt


Enligt Jeannette Moninger, skriva på Parents.com, finns det över 25 miljoner feta eller överviktiga barn i USA ensamt, och med 2010. Många föräldrar som befinner sig inför uppgiften att tala med tonåringar om viktminskning. Att prata med en tonåring om något kan vara en utmaning. Att prata med en tonåring om att förlora vikt kan vara direkt nervpåfrestande som är utbredd med fallgropar. Att hitta den känsliga balansen mellan att leverera information, som visar oro och inte skadar barnets känslor kan göras, dock. Beväpnade med information och närmar sig med omsorg, kan du ha ett samtal med en tonåring om att förlora vikt och få din punkt över på ett kärleksfullt sätt.

Instruktioner

1 Undersök din motivation. Se till att din konversation med tonåringen handlar om oro för hennes hälsa, inga själviska motiv som du kan ha, enligt Stefanie Hamilton, skriva på MyOverweightChild.com. Till exempel, om du vill prata med din tonåring om att förlora vikt eftersom du är pinsamt att ha en överviktiga barn, ta itu med den känslan och utrota det innan du talar med henne. Om du inte gör det riskerar du förmedla ditt egennyttiga motivation att tonåringen under samtalet och orsakar skador på tonåring självkänsla. Tänk igenom vad du vill säga, sedan öva ett par gånger om du är nervös.

2 Hitta en lämplig tid att tala med tonåringen om sin vikt. Undvik att sitta ner honom för ett samtal för att bromsa alla känsla av tryck i tonåring. Låt samtalet ske naturligt samtidigt som middag eller handla mat.

3 Fokusera på att göra talar om en hälsosam livsstil. Till exempel kan du förklara hur motion är viktigt att bränna förbrukade kalorier. Fråga tonåringen vilken typ av träning som hon tycker om och erbjuder sig att delta. Om ditt barn är i allmänhet stillasittande, föreslå att delta i en fysisk aktivitet tillsammans, som cykel-ridning, eller frågar om hon skulle vilja spela en sport. Följa upp och vara uppmuntrande, men inte tjata.

4 Bygg självkänsla under samtalet genom att påpeka prestationer som inte har något att göra med utseende eller vikt. Barn måste förstå att deras vikt inte definiera vilka de är. Education.com ger exempel som Rudd centrat för matpolicy och övervikt vid Yale University som berättar ditt barn hur stolt du är av hans kvaliteter eller hur imponerad du är med vilken underbar vän han är till sina kamrater. Viktigast, betona hur mycket du älskar honom.

5 Prata med tonåringen om triggers som kan orsaka överätande och låt henne vet att hon kan prata med dig om hur hon mår. Låt henne vet att stress, ångest och depression kan alla bidra till anledningar till varför människor äter. Löfte att hjälpa henne att hitta hälsosamma sätt att hantera eventuella negativa känslor hon kan ha så att hon kan göra bättre val av mat på egen hand.

6 Lyssna på vad tonåringen har att säga under samtalet om viktminskning. Överväga hans ord noggrant och införliva vad han behöver i de åtgärder du vidtar för att underlätta sin viktminskning. Till exempel, om barnet talar om att inte veta vilka typer av hälsosamma livsmedel som han gillar, föreslår Rudd Center berättar barnet ska du gå till mataffären tillsammans för att hitta hälsosamma livsmedel som han kommer att gilla. Försäkra honom detta kommer att bli ett lagarbete och få hela familjen involverad i sunda kostvanor och motion så att tonåringen inte känner pekas ut.

Tips

  • Se till att hälsosamma livsmedel är tillgängliga för tonåring att äta hemma. Håll skräpmat ut ur huset.
  • Följ igenom för att hjälpa tonåringen att nå de mål som hon sätter för sig själv.
  • Var en god förebild genom att delta i fysiska aktiviteter och att göra hälsosamma val av mat själv.
  • Undvik förman barnet när han gör en dålig mat val. Vänta tills senare och prata med honom om vad hälsosam mat han kunde ha ätit i stället. Som ett exempel, om din tonåring älskar glass, lära honom hur sorbet är ett hälsosammare val och se till att hålla det lagras i frysen.
  • Visa inte frustration eller delta i sarkasm när man talar med din tonåring om viktminskning. Detta är särskilt skadligt och kommer att tjäna något positivt syfte att hjälpa barnet.