XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Cirka två procent av den amerikanska lider av fibromyalgi, ett tillstånd som orsakar trötthet och ömma ligament, leder och muskler. Även det medicinska samfundet är uppdelad om huruvida det är faktiskt en sjukdom, många har fortfarande försökt att behandla fibromyalgi med icke-invasiva metoder såsom medicinering, fysisk och samtalsterapi, rätt kost och alternativ behandling som akupunktur.

Definition

Forskare teoretisera att fibromyalgi är resultatet av hjärnan blir överkänsliga mot smärta. När hjärnan är överkänslig mot smärta på detta sätt, tolkar hjärnan smärta vara svårare än det är, eller tolkar smärta när det inte finns någon anledning att göra det. Orsaken till denna överkänslighetsreaktion kan vara ärftlig, men kan också sporras av infektion och fysiska trauman. Fibromyalgi inte har en uppsättning av diagnostiska riktlinjer fram till 1990, men dessa riktlinjer nu accepteras av American College of Rheumatology.

mediciner

Både receptbelagda och receptfria läkemedel ofta används för att behandla fibromyalgi. Dessa inkluderar analgetika (t.ex. Tylenol), anti-depressiva och anti-beslag läkemedel. Dessa läkemedel har visats minska smärta och sömnlöshet förknippad med sjukdomen. Receptbelagda läkemedel såsom Lyrica finns speciellt för fibromyalgi, men det är svårt att bedöma deras användbarhet jämfört med over-the-counter mediciner eftersom ingen vet säkert vad som orsakar sjukdomen och kan därför inte riktigt isolera vilken drog eller droger skulle vara mest effektiv i behandling.

Terapi

Fibromyalgi kan också behandlas med sjukgymnastik och även rådgivning. Sjukgymnastik kan minska smärta genom att sträcka och arbeta musklerna i kroppen och korrekt inriktning av kroppen. Rådgivning, eller samtalsterapi, kan hjälpa dem som lider av fibromyalgi för att minska stress och ångest som kan orsaka muskelspänningar och smärta.

Diet

Diet kommer att påverka kroppens funktion och den kemiska balansen i hjärnan. De som lider av fibromyalgi bör bör äta noga och health, konsumerar det rekommenderade dagliga intaget av vitaminer, mineraler och näringsämnen. Framför allt bör de med fibromyalgi äta mat rik på omega-3 fettsyror (t.ex. fisk) och protein från magert, icke-rött kött eller frön. Dieter som innehåller syror och proteiner är väsentliga för korrekt muskelvävnad utveckling och inflammation minskning och kan därför minska smärta.

alternativa behandlingar

Akupunktur och massage finns alternativa behandlingar som syftar till att återställa harmonin i kroppen och minska stress och spänningar. I akupunktur är spänningen avlägsnas från kroppen genom att sätta nålar i tryckpunkter på kroppen - teoretiskt, dessa punkter samordna med andra delar på kroppen, så av nålen infoga i ett område, är balans uppnås och spänningen släpper. I massage, en terapeut stimulerar manuellt spända muskler, avkopplande dem. Eftersom muskelspänning är en primär symptom på fibromyalgi, kan dessa behandlingar minska smärta i samband med det.

kiropraktik Care

Om kroppen är felaktigt inriktad, kan detta leda till muskelspänningar och smärta. Kiropraktik justeringar kan hjälpa till att lindra muskler som överbelastning på grund av dålig hållning eller dålig skelett inriktning. De med fibromyalgi kan vara mer känsliga för smärta som härrör från musklerna arbetar alltför hårt av dålig anpassning.