XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om du hostar, nyser eller skrattar och förlora små mängder urin när du gör så, du kan ha urininkontinens. Detta är den medicinska termen för förlust av blåskontroll. Förlora kontrollen över urinblåsan kan hända när som helst, även utanför hosta. Behandlingar för urininkontinens beror på dess svårighetsgrad.

beteende Tekniker

Beteende tekniker är användbara för behandling av urininkontinens. I många fall, de fungerar bra på egen hand utan behov av ytterligare behandlingar. En beteende teknik ofta föreslås är blåsträning.

Blåsträning innebär att lära sig att fördröja urinering när du får lust att gå. Du kommer först öva hålla tillbaka under minst 10 minuter när du känner att du måste gå på toaletten. Detta kommer att bidra till att förlänga den tid du kan vänta innan urinering. Ditt mål är att kunna utrymme dina resor till badrummet till mellan två och fyra timmar.

Du får också lära dig att dubbel tomrum. Dubbel tömning urinerar, sedan väntar en stund att försöka urinera igen. Denna övning hjälper dig att lära sig att tömma blåsan helt och undvika överflödesinkontinens, en konstant eller frekvent dribbla av urin. Du kommer också att lära dig att kontrollera dina begär att gå, med rytmisk andning - långsam, djup andning - som en distraktion.

Ett bra tips utöver beteendeträning är schemaläggning. Detta innebär schemaläggning ditt badrum gånger istället för att vänta tills du behöver gå. Du kommer att bli ombedd att planera att urinera var två till fyra timmar.

Ett annat tips är att hantera den mängd mat och vätska du förbrukar. Detta kommer att bidra till att magen inte sätter onödig press på blåsan.

Sjukgymnastik

Målet med sjukgymnastik är att stärka urinblåsan. Kegel övningar är en viktig behandling som stärker urinringmuskel och bäckenbottenmuskulaturen, som hjälper dig kissa.

Föreställ dig att du försöker stoppa urinflödet i mitten av urinering. Pressa den muskeln, hålla den och räkna till tre, och sedan upprepa. Din läkare kan föreslå att du gör dessa övningar ofta.

Om du har symptom på urininkontinens, se din läkare innan du provar någon av dessa behandlingar hemma.