XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

I småbarn, är öronvärk nästan alltid orsakas av en akut eller kronisk infektion. Det finns flera sätt att hålla ett barn bekväm när han har ont i öronen eller öroninfektion.

Kontakta en läkare

En läkare bör kontaktas omedelbart om ditt barn har ont i öronen, särskilt om det finns en feber. Antibiotika för öroninfektioner är mycket mer effektiva i de tidiga stadierna av infektionen.

komfort Åtgärder

Öronvärk förvärras av liggande, så att barns huvud bör hållas stöttas upp. En varmvattenflaska eller värmedyna, placeras mot örat, kan också hjälpa till att lindra smärta och tryck.

Medicin

Acetominofen (Tylenol) och ibuprofen (Motrin) är effektiva för att lindra barn ont i öronen. En barnläkare kan också ordinera ett läkemedel som innehåller kodein för att lindra smärtan, men det bör användas endast enligt anvisningar, eftersom det kan ge allvarliga biverkningar.

Förvaltning

Smärta orsakad av en öroninfektion vanligtvis förbättras inom några dagar efter påbörjad behandling med antibiotika. Tala om för din barnläkare om ditt barns symptom inte har förbättrats i slutet av behandlingsförloppet.

Förebyggande

Småbarn öronvärk kan förebyggas genom att undvika flaskor, simbassänger och irriterande som cigarettrök. Förkylningar, allergier och virusinfektioner kan göra ett barn mer benägna att öroninfektioner.