XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är kefir korn verkligen hälsosamt för dig?

Kefir är en lätt syrlig, jäst mejeriprodukt som liknar texturen och konsistensen av en drickbar yoghurt. Kefir kan göras med hjälp av någon typ av mjölk - ko, get eller får. Kefir är lättsmält och är naturligt hög halt av protein, B-vitaminer, mineraler och probiotiska eller goda bakterier. Kefir kan vara ett hälsosamt alternativ till yoghurt på grund av att det lägre sockerhalt.

.

hemlagad Kefir

Kefir, en fermenterad eller filmjölk produkt, görs av blötläggning av kefir korn, även kallad "startkulturer," i någon typ av mjölk i minst 24 timmar. De vänliga bakterier i de kefir korn konsumera laktosen under mjölksyrafermenteringsprocess, lämnar efter galaktos, en monosackarid socker. Du kan återanvända kefir korn kulturer igen för att göra ytterligare partier av kefir.

probiotiska Fördelar

Enligt dietist Kerri Napoleon, i en artikel för Cenegenics Jacksonville Medical Institute, är kefir en naturlig probiotic som innehåller 7 till 10 miljarder kolonibildande enheter av goda bakterier. De bakteriestammar som finns i kefir är mer potent än probiotika i yoghurt eller kosttillskott och faktiskt återkolonisera de goda bakterierna i mag-tarmkanalen, förbättra matsmältningen.

Förbättrade blodsockernivåer

Kefir, som mjölk, är lågt på glykemiskt index. Lågt glykemiskt livsmedel kan reglera mängden insulin som produceras av bukspottkörteln, vilket bevisar hjälp för dem med diabetes mellitus. Enligt en studie i "British Journal of Nutrition," fördelarna med låga gylcemic livsmedel innehålla kontrollerande matintag och främja känslor av mättnad.

Användning av Kefir

Tack vare sin höga proteinhalt, är kefir lämplig som en måltidsersättning dryck. Du kan dricka kefir av sig själv i sitt naturliga tillstånd. Men om du tycker att smaken alltför sura för att dricka av sig själv, kombinera kefir med frukt för att göra smoothies, hembakat bröd eller andra bakverk.