XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

På nybyggda hem eller på en total tak ersättning, kan du välja att installera en taknock utlopp i motsats till konventionella ventiler. Ridge ventiler kostar lite mer och ta mer tid att installera, men de erbjuder bättre luftcirkulation i motsats till gavel eller turbinventiler. Eftersom taket behöver särskilda förberedelser, är det dags att installera en ås utlopp under byggtiden.

Instruktioner

1 Ark taket med åsen vent i åtanke. Installera plywood plåt som vanligt, från den nedre kanten av taket uppåt men inte köra det hela vägen till åsen. I stället lämnar en 3-tums lucka på båda sidor där åsen vent kommer att sitta.

2 Applicera rullade takläggning underlaget enligt anvisningarna i tillverkarens specifikationer, återigen lämnar 3-tums öppning längs åsen.

3 Installera tak bältros till toppen av plywood och trimma dem att passa i springan vid toppen. Åsen vent kommer att sitta på toppen av dessa bältros och sträcker sig från en ände av åsen till den andra. Du kan installera antingen tre-fliken bältros eller skakar med de flesta åsen ventiler.

4 Placera åsen vent på toppen av bältros och använda takläggning naglar för att fästa den till plywood under de avsedda hålen. Du kan behöva passa bitar av åsen vent ihop om du har flera stycken. Bara klippa försiktigt med en bandsåg och placera ändarna.

5 Applicera åsen bältros till toppen av åsen vent. Bältros täcker metallen i ventilen, vilket ger en trevlig pricken samtidigt som de perforeringar på båda sidor om ventilen för att släppa ut luft.

6 Börja täcker ventilations genom att placera den första åsen singel även med den yttre kanten av åsen. Detta är slutet över gaveln. Göra botten av singel jäms med gaveln kanterna och använda takspik för att fästa den på toppen.

7 Placera nästa ås singel över den första, överlappande naglarna. Upprepa denna procedur hela vägen till den andra änden av åsen vent, en singel i taget.

8 Trim överskott ås bältros genom att klippa dem noga med tenn snips eller med hjälp av en liten cirkelsåg för ett rakt snitt. Om du inte är van med cirkelsåg, använd tenn snips.

Tips

  • Läs tillverkarens specifikationer när man köper åsen utlopp för att se till att det är lämpligt för ditt område. I vissa klimat där kraftiga vindar och regn är ett problem, kan vissa åsen ventilerna ta på vatten så läs specifikationerna noga innan du väljer en ås utlopp.