XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En lyftring är en anordning som används för att ansluta en kabel till en sele. Det används för att lyfta människor och tunga föremål från marken. Det finns ett antal frågor kring vridlyftring säkerhet.

inspektioner

Kontrollera alltid lyftringar för skador innan de används. Det är viktigt att se till att skruven dras åt till rekommenderat moment, att bussa är platt mot föremålet som skall lyftas, att lyftringen är fri att svänga, att det inte finns några tecken på slitage eller sprickor, och att axeln stift är säkra.

inte göra

Aldrig överstiga den lastkapacitet av en vridbar lyftring. Detta kan bestämmas genom att kontakta tillverkaren. Användare bör heller aldrig gälla "chockbelastningar" till ringen. Snarare bör laster alltid tillämpas gradvis.

Svängbara Lyft Rings vs. Skuldra Lyftöglor

Till skillnad knuffade lyftöglor, svängbara lyftringar har samma belastningsgrad oavsett riktningen i vilken tryck anbringas på den. Knuffade lyftöglor, å andra sidan, ska endast ha tryck som appliceras mot den övre delen av ringen (vid 0 grader). Beroende på avsikten med att använda en sådan anordning, kan lyft ringar vara säkrare.