XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilken typ av läkare går jag till för benskörhet?


Vid ett tillfälle, endast äldre vuxna fick osteoporos. Idag kan du få det vid en tidigare ålder. Honorna utgör 80 procent av dem som diagnostiserats enligt Pamela Stuppy, en registrerad dietist och expert på tillståndet. Fånga det tidigt kan göra insatser mer framgångsrika. Om du tror att du har detta villkor eller vill vara proaktiva för att förhindra det, måste du söka medicinsk rådgivning.

Få en Bone Density Scan

Gå till din vanliga läkare, vårdgivare eller en radiolog för en genomsökning bentätheten. Detta kallas bentäthet testning, densitometri eller DXA-scanning (DEXA eller DXA). Dessa tester mäter benförlust inom särskilda områden eller för hela kroppen.

Hitta en läkare Specalizing vid osteoporos

Om du inte har en läkare eller din inte är specialiserade på benskörhet, hitta en som gör. Du kan nå ut till närmaste sjukhus (helst en associerad med ett universitet), och be om referenser. Du kan gå online för att söka för läkare genom en särskild försäkringsbolag eller i allmänhet på http://www.healthcentral.com/osteoporosis/doctor-hospital.html .

Få kostrådgivning

Tala med din vanliga läkare eller gå till en registrerad dietist för råd om kost och kosttillskott. Hur du äter är oerhört viktigt för att förebygga och behandla osteoporos. Du måste äta kalciumrika livsmedel som låg fetthalt mejeriprodukter och mandel. Du kan behöva kalcium och D-vitamin, liksom.

Ta reda på om läkemedel

Kontrollera med alla läkare som har ordinerats dig medicin. Vissa mediciner som prednison kan ta bort kalcium från kroppen; ibland ganska snabbt. Så ta reda på om någon av de recept du tar påverkar osteoporos eller kalciumnivåer och hur man kan kompensera detta.

Gör viktbärande motion

Be om en remiss till en övningphysiologist, personlig tränare eller rehabilitering specialist för att lära sig om lämpliga övningar. Viktbärande motion (promenader, cykling, styrketräning, dans och mer) är det som hindrar benförlust och kan bygga starka ben.