XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Herbal Kosttillskott som används för erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion, även känd som impotens, är en vanlig sexuell störning som kännetecknas av en oförmåga att få och behålla en erektion. Den brittiska National Health Service: s hemsida, NHS Choices, uppskattar att 50 procent av män mellan 40 och 70 år kommer att uppleva erektil dysfunktion en eller flera gånger. Det finns ett antal orsaker till erektil dysfunktion, inklusive diabetes, hjärtsjukdomar, stress och depression. Behandling av erektil dysfunktion beror på vad som orsakade det, men läkemedel som kallas PDE-5-hämmare som ökar blodflödet till penis, ibland ordineras. Vissa örter kan också bidra till att lindra erektionsproblem. Prata med din vårdgivare innan du använder dem.

Exempel

University of Maryland Medical Center hemsida tyder på att ginkgo biloba och yohimbe kan hjälpa män med erektil dysfunktion. Bladen från Ginkgo biloba träd, en av de längsta överlevande i världen, kan lindra erektil dysfunktion genom att förbättra blodcirkulationen. Yohimbe, även känd som Pausinystalia yohimbe, innehåller en kemikalie som också finns i ett receptbelagt läkemedel för erektil dysfunktion.

Administrering

Bladen på ginkgo biloba trädet och barken av yohimbe trädet används för att göra växtbaserade kosttillskott som kan tas i kapslar, piller och som teer. UMMC rekommenderar att ta 50 milligram till 100 milligram ginkgo biloba dagligen, även om detta är endast en riktlinje. Enligt den nationella center för komplementär och alternativ medicin, eller nccam, mängden yohimbe i växtbaserade produkter varierar kraftigt. Som sådan, tala med din läkare om hur mycket yohimbe du ska ta.

Effektivitet

Enligt NCCAM, även om Yohimbe används ofta för erektil dysfunktion, det har inte funnits några kliniska studier för att fastställa hur effektivt det är. Resultaten av en studie som publiceras i decembernumret 2004 av Human Psychopharmacology funnit att ginkgo biloba reducerade antidepressiva relaterad sexuell dysfunktion i vissa män som tog ört. Men David Wheatley, studiens författare drog slutsatsen att resultaten var inte statistiskt signifikant.

Bieffekter

Liksom alla örter, kan ginkgo biloba och yohimbe orsaka en rad biverkningar. MedlinePlus konstaterar att ginkgo biloba är sannolikt säkert för de flesta vuxna, men kan orsaka huvudvärk, förstoppning, magbesvär och hudutslag. Yohimbe kan orsaka ett antal biverkningar, såsom högt blodtryck, tremor och sömnlöshet. Den NCCAM rapporterade att Yohimbe är farligt om det tas i stora doser under långa perioder.

kontraindikationer

Ta inte yohimbe om du tar MAO-hämmare, eftersom det kan öka deras effekter. Tala med din läkare innan du använder denna ört om du tar läkemedel mot högt blodtryck eller fentiaziner. Den NCCAM konstaterar att denna ört är inte lämplig för personer med psykiska störningar och njurproblem. Använd inte ginkgo biloba om du har en blödningssjukdom eller diabetes. Undvika denna ört om du någonsin har drabbats av ett anfall.