XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur ljusare Brännskadaärr

Allvarliga brännskador kan lämna mörka, fula ärr på din kropp. Ett ärr uppstår när ny vävnad former för att ersätta skadad vävnad. Ärr är en normal del av läkningsprocessen. För minimal bränning som läker inom två veckor, ärr blekna i allmänhet med tiden. I de fall då bränningen tar längre tid än två veckor att läka, kan ett ärr bli permanent. Om dyra dermatologiska behandlingar eller kirurgi är inte ett alternativ, kan vissa huskurer bidra till att lätta Brännskadaärr gradvis.

Steg 1

Använd citronsaft att hjälpa till att lätta din bränna ärr. Citronsaft fungerar som ett blekmedel och kan hjälpa till att lätta ärr och minska skador. Applicera citronsaft till ärret med en bomullstuss flera gånger om dagen.

Steg 2

Sprid kakaosmör över bränna ärr. Kakaosmör innehåller vitamin E och K, och är till hjälp för att mjuk ärr. Det återfuktar också huden, vilket kan minska klåda som vanligen förknippas med helande ärr. Du kan också använda vitamin E olja för att lätta bränn ärr.

steg 3

Doppa en liten mängd honung på bränna ärr flera gånger om dagen tills ärret har bleknat. Honung har använts i århundraden i bränn och sårbehandling. Enligt en översikt publicerad i "International Journal of nedre extremiteter sår," honung kan minimera ärrbildning och påskynda läkningen.

steg 4

Försök örter för att lätta bränn ärr. Blanda sandelträ pulver med rosenvatten och applicera blandningen till ärr nattlig.

tips

  • Konsultera en läkare om huskurer inte fungerar eller om din ärr blir infekterad. Receptbelagda läkemedel kan lätta Brännskadaärr, och laserbehandling är en annan, dyrare alternativ.

Saker du behöver

  • Citron juice
  • Kakaosmör
  • Vitamin E olja
  • Honung
  • Sandelträ pulver och rosenvatten