XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad orsakar magont och tarm Urge Efter att äta och dricka?

Om du upplever magsmärtor och ett behov av att flytta mage efter att ha ätit, undrar du säkert vad som händer. Många människor använder termen "magont" inte bara för att beskriva smärta i magen, men också i bukområdet, för. Se din läkare om magsmärtor och tarm uppmanar berör dig.

Förstoppning

Om du har mage eller buksmärtor och behov av att röra mage efter att ha ätit, kan du vara förstoppad. Du kan också uppleva tarmrörelser som är mindre frekvent än normalt för dig, eller avföring som är torr, hård och svår att passera. Om du inte får tillräckligt med fiber - 25 till 30 gram per dag - eller dricka tillräckligt med vätska och strunta i lusten att ha en avföring, inte få regelbunden motion, eller om du reser, och din vanliga kost och rutiner störs, är du i riskzonen för förstoppning. Det kan också vara resultatet av läkemedel, såsom narkotiska smärtstillande medel, kalcium, järn, antacida, diuretika och antidepressiva medel, enligt Drugs.com.

Irritable Bowel Syndrome

Irritable bowel syndrome, eller IBS, är en sjukdom som kännetecknas av en grupp av symtom - diarré, förstoppning, omväxlande anfall av förstoppning och diarré, mage eller buksmärtor, lusten att tömma tarmen utan resultat och känslor av fullkomlighet eller buk i magen. Man misstänker att IBS beror på hur hjärnan och mag-tarmsystemet samverkar. Behandling - medicinering, stresshantering och beteendeterapi - fokuserar oftast på symptomen, eftersom orsaken ännu inte är känt, enligt Crohns och kolit Foundation of America.

Inflammatorisk tarmsjukdom

Inflammatorisk tarmsjukdom, eller IBD - ulcerös kolit och Crohns sjukdom - kännetecknas av upprepade fall av inflammation i tarmen som orsakar symptom, inklusive buksmärtor, multipla dagliga tarmtömningar, blod i avföringen, magsmärtor efter att ha ätit - särskilt i det nedre högra sidan av buken - och ett akut behov av att ha en avföring med små eller inga resultat. Ulcerös kolit är begränsad till tjocktarmen, medan Crohns sjukdom kan involvera hela mag-tarmkanalen.

Koloncancer

Tjocktarmscancer, den tredje vanligaste cancerformen i USA, händer när celler i tjocktarmen eller ändtarmen växa utom kontroll och påverka normal funktion. Tjocktarmscancer är botas 90 procent av tiden när diagnosen tidigt, enligt MD Anderson Cancer Center. Förutom magen eller buksmärtor och ett akut behov av att flytta mage efter att ha ätit, symtom blödning eller blod i avföring, en förändring i form eller storlek på dina tarmrörelser, pågående diarré, och ett akut behov av att ha en avföring utan resultat.