XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man öka uthålligheten att kunna köra en 5K


Uthållighet är nyckeln till framgång delta i och slutföra en 5K händelse. En träningsprogram bidrar till att bygga uthållighet och förbereda dig för längden på loppet. Uthållighet byggs, men det kommer inte över en natt. För att öka din uthållighet, är de viktigaste faktorerna som motiverade och fastnar med din träning.

Instruktioner

1 Börja långsamt om du är ny på löpning eller om du inte har varit aktiv på senare tid. Börja med små mål, såsom att köra 1/4 till 1/2 mil per session. Försök att köra åtminstone tre gånger i veckan för att hjälpa kroppen att anpassa sig till den fysiska aktiviteten. Det viktiga är att bygga upp avståndet långsamt när kroppen vänjer sig vid löpning.

2 Lägg mer körsträcka på din löpning. Fem kilometer (5K) är lika med ca 3,1. Utbildning för en längre sträcka, såsom 4 till 5 miles, kommer att hjälpa dig att bli bättre förberedda och ha uthållighet att slutföra loppet snabbare.

3 Vila kroppen i slutet av veckan. Dagen efter ett hårt träningspass, gå för en längre och långsammare körning. Detta kommer att tonen din kropp, förhindra allvarlig ömhet och hjälpa dig att återhämta sig snabbare efter nästa intensiv träning. Ju längre, långsammare kör är aktiva återhämtning.

Tips

  • Håll motiveras genom att utbilda med ett gym kompis.
  • Innan något träningsprogram, tala med din läkare för att säkerställa att du är frisk nog för verksamheten.