XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur fungerar en 21-Speed ​​Bike Arbete?

En multispeed cykel kan du bekvämt åka på olika hastigheter över varierande terräng. Varje hastighet på en cykel avser en annan kombination av växlar. Genom att ändra kombinationen av dessa redskap, kan du göra det mer eller mindre svårt att pedalen. Trots att antalet växlar, är det enkelt att lära sig att rida en 21-växlad cykel.

Kadens

Det är svårt att njuta av cykling när fötterna knappt kan röra pedalerna eller när pedalerna snurrar så fort fötterna inte kan hålla upp. Enligt Coach Levi, en kadens på 75 till 90 pedal varv per minut är bekvämt för de flesta cyklister. Justera utväxling av din cykel kan du hålla denna trampa kadens när du reser vid varje hastighet.

kugghjuls Setup

En 21-växlad cykel har tre front växlar och sju i baksätet. De främre kugghjulen sitter i linje med pedalerna och kallas kedjedrev. De bakre redskap är i linje med axeln av bakhjulet och kallas kassetten kollektivt och kuggar individuellt. De stora och små kedjedreven är avsedda för extrema förhållanden: stora kullar eller snabb väg ridning. Använd inte den lilla drevet med de minsta kuggar i kassetten eller det stora kedjedrevet med de största kuggar. Detta placerar kedjan vid alltför mycket av en vinkel, vilket ökar slitaget på cykeln och öka risken för din kedja hoppa av kugghjulen när du cyklar.

växling

En växeln används för att växla mellan växlarna. Växeln styrs av shifters monterade på styret. Typiskt styr vänster skift kedjedreven och rätt shifter styr kassetten. Skift ändrar läge för växeln, vilket gör att kedjan till urspårningen från aktuell växel och hoppa till nästa större eller mindre redskap. Du måste fortsätta trampa att växla.

Att välja rätt växel

Att välja rätt växel baseras på dina personliga preferenser. Välj en växel som du tycker. Börja med mellandrevet och ett medium kugge i kassetten, nummer fyra på en 21-växlad cykel. Gör små justeringar med vänster shifter att justera kassetten. För att snabba upp din kadens, välja en mindre kugge som nummer fem, sex eller sju på en 21-växlad cykel. För att sakta ner din kadens, välj en större växel som nummer ett, två eller tre. Om nummer ett eller nummer sju kugge är inte snabb eller långsam nog för dig, flytta kassetten tillbaka till nummer fyra och justera kedjedrevet.

Tips för enklare växling

Förutse att byta växel innan du når ett hinder såsom en kulle. Om du väntar tills du är halvvägs uppför en backe och kan knappt pedal, är svårt växling. Pedal mjukt några rotationer som du växla. För mycket tryck kan förhindra växlar från att flytta, vilket resulterar i slipning mellan kedjan och växeln.