XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Höga Fosfor i blodet

Behovet av att utvärdera serumfosfor resulterar ofta från förändringar i serumkalciumkoncentrationer. Kalcium och fosfor arbeta tillsammans i kroppen på ett kompletterande sätt. Fosfor utsöndras i urinen, med ökningar eller minskningar speglar motsatsen i kalciumnivåer. Fosfor nivå testning kan hjälpa bestämma renal, endokrina, kalcium och skelett förhållanden. Höga fosforhalter brukar resultera från problem med utsöndring i motsats till diet eller tarmabsorption.

Höga fosforhalter

De flesta av kroppens fosfor lagras i skelett och hjälpmedel i benbildning. Höga nivåer kan vara resultatet av parat körtel störningar, njursvikt och ökat oralt intag med kosttillskott. Dessutom, helande benfrakturer, gastrointestinala blockeringar och skelettsjukdomar höjer också fosforhalter. Ökade fosforhalter kan orsaka kalciumfosfatfyndigheter i kroppens vävnader som skadar organ, särskilt njurar. Höga fosforhalter minskar omvandlingen av vitamin D till dess aktiva form, som kallas kalcitriol i njurarna, vilket sänker blod kalcium.

Test Preparation

Testning för en serumfosfornivå kräver ett blodprov, men det finns ingen begränsning av mat eller vätska före provningen. Ett antal faktorer höja fosfortestresultat, inklusive anabola steroider, androgena hormoner och skador på de röda blodkropparna i provet kallas hemolys. För dem med njursvikt eller dåligt fungerande bisköldkörtlarna, ökad diet fosfor kan höja serumnivåerna av fosfor. Högre fosforhalter förekommer även med barn som ett resultat av kontinuerlig bentillväxt och anses normalt.

fosfor Funktion

Fosfor, en primär del av ben, kombinerar med kalcium för att bilda hydroxiapatit, ett kalciumfosfatsalt. Fosfor är också en viktig del av produktionscellväggmembran, energi i kroppen, enzym och hormonbildning, samt lagra och överföra genetisk information. Förmågan hos röda blodkroppar för att transportera syre till kroppens vävnader påverkas av fosfor. Fosfor fungerar också som en mellanhand för att hjälpa till att bevara syra-bas balansen i kroppen.

ytterligare överväganden

Fosfor finns i en mängd olika livsmedel, inklusive kött, grönsaker, bakning ingredienser, snabbmat, fisk, desserter, mjölk och mjölkprodukter. Läsk, bearbetad och paketerade snacks är hög i fosfor och kan orsaka en fara för benhälsa när den används som en ersättning för livsmedel som innehåller mycket kalcium. Ofta måttlig fosfor avvikelser är asymtomatiska, men när man får symtom de återspeglar kalcium störningar såsom svaghet, muskelkramper, njurproblem och tarmbesvär. Testning för, eller utvärdera dessa symtom hjälpa din läkare att fastställa vilken behandling kan vara framgångsrika.