XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man identifierar och definierar en Aggregate i omvårdnad


Identifiera ett aggregat i omvårdnad är ett sätt att tillämpa omvårdnad och medicinska koncept forskning i en stor population som har gemensamma egenskaper. Studien av aggregat är ofta en del av högre nivå omvårdnad kurser i folkhälsa eller gemenskap hälsa omvårdnad. Aggregat kan ses som en grupp människor som bor i samma område, är av samma ålder eller har ett vanligt medicinskt tillstånd. Någon annan egenskap som delas av ett stort antal individer kan kvalificera sig för att låta dem betraktas som ett aggregat i omvårdnadsforskning. Identifiera och definiera ett aggregat är en flerstegsprocess.

Instruktioner

1 Välj vilken typ av situation som kommer att definiera medlemmarna i aggregatet, såsom ett visst geografiskt område, t.ex. en stad, stat eller nation. Upprättande dessa gränser kommer att bidra till att begränsa eller utöka storleken på aggregatet. Ofta, är viktigt för att på lämpligt sätt utföra en noggrann studie av gruppen begränsa storleken.

2 Rikta de typer av individer som du behöver för dina studier. De kan vara alla kvinnor i visst område, rökare eller en mer utmanande kohort, såsom alla hemlösa män. Du kan välja att titta på bara de under eller över en viss ålder eller inom en viss åldersgrupp.

3 Bestäm vilka villkor måste finnas för att ingå i befolkningen. I det här steget, du avgöra om du ta med endast gravida kvinnor, personer med någon typ av cancer eller de med en annan typ av hälsoproblem. Ditt fokus kan även vara en kohort av personer med en viss kroppstyp, längd, vikt eller personlighet.

4 Hitta de som uppfyller dina aggregatbefolkningskriterier genom att genomföra en undersökningsmetod. Detta kan vara en dörr till dörr ansträngning, ett utskick, en telefon bank eller online frågeformulär. I hälsoforskning, kan arbeta genom sjukhus och vårdgivare vara ett bra sätt att identifiera individer för aggregatet. Mindre särskilda befolknings definitioner kommer att identifieringsprocessen enklare. Till exempel, om det är alla som bor innanför gränserna för en liten stad, du har redan definierat hela befolkningen utan att behöva göra betydande ytterligare forskning för att hitta lämpliga personer.