XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur får man en Tight rep knut Loose


Knyta en knut kan vara av avgörande betydelse i vissa situationer som sitter säkert tight. Eftersom knutar kan vara oerhört viktigt för saker som bergsklättring eller segling, till exempel lära sig att knyta knutar på rätt sätt kan tjäna dig väl. Efter att knyta en knut, kan du behöva få en stram rep knut löst vid någon tidpunkt. När detta inträffar, prova ett trick eller två för att lossa repet fibrerna och lösa knuten.

Instruktioner

1 Vänta tills repet torkar, om möjligt. Våt lina är svårare att knyta upp än torr lina.

2 Undersök knut noga för att förstå var du ska börja arbeta på det. Om du hittar en loop som går lite, är detta ett effektivt ställe att börja arbeta på knuten.

3 Tvinna de delar av repet som sträcker sig ut från knuten. Flytta repet fram och tillbaka, vrida den kraftigt.

4 Pressa ändarna av repet upp i knut efter vridning. Ofta kan denna teknik lossa knuten. Arbetet på knuten så mycket som möjligt med fingrarna tills du inte kan göra några större framsteg.

5 Placera knut på en hård yta, såsom betong.

6 Knacka på knut lätt med hammaren. Slå inte knuten hårt - använda ljus knacka bara. Vänd knuten över så den andra sidan är vänd uppåt och knacka på det igen en eller två gånger.

7 Plocka på knuten med fingrarna för att se vilka delar som du lossade med hammaren. Arbetet på knuten så mycket som möjligt, obundet det lossade repet.

8 In spetsen av ett spetsigt metall föremål i knut för att lossa en slinga. En skruvmejsel eller brevöppnare kan hjälpa dig att lossa knuten genom att flytta verktyget runt inne i knuten.

9 Ta bort verktyget och fortsätta arbeta på knuten för att lossa och knyta den.