XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En "one-size-fits-all" filosofi kan fungera för vissa produkter, men inte för rullstolar. Anpassa din rullstol till kroppen dimensioner kan förebygga trycksår, ryggvärk och höftsmärta, samt förbättra din hållning. Obehag kan snabbt vända sig till smärta, så se till att mäta noggrant för bästa komfort. Om du inte kan göra de mätningar själv, be en vårdgivare för stöd. Många rullstols återförsäljare kommer också att ge hjälp med mätningen. Här är hur man mäter de fyra huvudområden för att anpassa rullstolen.

Instruktioner

Mät Fyra huvudRullstols Mått

1 Enligt experter på Spinlife.com, en online-återförsäljare av mobila produkter, bör du börja dina mätningar med den främre golv till sitthöjd. För att få korrekt mätning, mäta längden på benet från hälen på insidan av knäet, lägg sedan till 2 inches. Därefter subtrahera tjockleken av varje sittdyna du kan använda. Denna siffra är den lägsta framsätet till golvhöjd, även om du kanske vill lägga till en tum eller två för mer markfrigång eller om du behöver sitta högre upp.

2 Rullstolar lutar typiskt bakåt för att ge större stabilitet; Därför kommer den bakre dimension vara lika med eller mindre än den främre dimension.

3 Om du arbetar på egen hand, här är ett sätt att mäta sittbredd som behövs från Preferred Hälsoval, medicinsk utrustning och mobilitets leveranser återförsäljare: Sitt ner på en soffa eller en soffa, och placera en bok på sidan av varje höft . När du stiger upp, mäta avståndet mellan böcker och en tum för att möjliggöra skrymmande kläder på vintern. Lämna lite utrymme så att du kan flytta din vikt, vilket är viktigt för att förebygga trycksår.

Tänk på att du kommer att vilja den totala bredden av rullstolen vara mindre än 36 inches för enkel åtkomst genom dörrar, men inte klämma sig in i en stol. "Du behöver lite utrymme att flytta din vikt, vilket också är viktigt för att förebygga trycksår," experter på Spinlife.com säga.

4 Sittdjup beror på storleken på din botten, enligt Spinlife.com, som leder människor att mäta varifrån deras baksidor kontakta baksidan av stolen precis bakom knäet. Sedan experterna på SpinLife berätta för dig att välja den djupaste sittdjup alternativ som är åtminstone en tum kortare än din mätning. "Med hjälp av en sittdjup som är för grunt berövar dig om stabilitet och ökar trycket på din sittbenen, en annan stor trycksår ​​plats", enligt sin webbplats.