XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man behandlar Bells pares hos barn


Bells pares, en sällsynt förlamning i ansiktet, kan vara skrämmande i sin plötslig och påverkan på ansiktsmusklerna. Den neurologisk sjukdom kan påverka såväl vuxna som barn, som kan möta förlägenhet och ilska som de behandlar sina förändrade utseende. Lyckligtvis flesta fall av Bells pares är tillfälliga. Här är några sätt att behandla Bells pares hos barn.

Instruktioner

1 Ta barnet omedelbart till läkaren när du märker ansiktsförlamning, som ofta drabbar bara den ena sidan av ansiktet.

2 Räkna med att läkaren först kommer att utesluta stroke och andra orsaker till ansiktsförlamning med en MR eller en datortomografi.

3 Berätta för barnet att sjukdomen är mest sannolikt tillfällig, med de flesta fall helt löst inom tre till sex månader. Många fall kräver bara några veckors återhämtning.

4 Massera barnets ansikte för att hålla musklerna tonas för när förlamning försvinner. Ansikts motion kan vara till nytta för återvinning.

5 Ge smärtstillande för att minska smärta och någon svullnad. Läkaren kan ordinera ytterligare läkemedel, beroende på den misstänkta orsaken till Bells pares, inklusive borrelia, skador på ansikte, diabetes, öroninfektioner eller herpes simplex-virus (munsårsviruset).

6 Vet att läkaren kan ordinera ögondroppar för påverkade ögat eller ens en ögonlapp för att minska belastningen på ögonen.

7 Se till att barnet får massor av vila och fortsätter att äta bra för att hjälpa hennes kropp återhämtning från sjukdomen.

Tips

  • Ditt barn kan uppleva förlägenhet i skolan eller på offentliga platser. Kom upp med en enkel förklaring att ditt barn kan ge nyfikna vänner (och kanske en kvick comeback eller två).
  • Använd möjligheten att hjälpa ditt barn lära sig om funktionshinder. Eftersom ditt barn kommer sannolikt att uppleva en fullständig återhämtning, kan hon lära sig att vara medkännande för personer vars funktionshinder är permanenta.