XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Low-carb pastasåser

En låg-carb diet begränsar mängden spannmål och stärkelse i en måltid och fokuserar i stället på mer kost proteiner och fetter. Kolhydrater är nödvändiga för att ge din kropp energi men begränsa mängden kolhydrater du förbrukar kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Om du följer denna typ av diet, kan du tror pasta är tabu. Men genom att göra några enkla swappar - som att använda low-carb nudlar eller trådliknande kött av en bakad spaghetti squash tillsammans med friska low-carb såser, du kan fortfarande njuta av pastarätter i en kolhydratfattig livsstil.

Färsk tomatsås

American Standard Dietary riktlinjerna föreslår konsumerar mellan 225 och 325 gram kolhydrater per dag. En låg-carb diet råder högst 150 gram kolhydrater per dag, med vissa dieter som begränsar kolhydrater till 50 gram eller mindre per dag. Ett medium tomat har ca 5 gram kolhydrater. Att skapa en enkel, hälsosam sås, hacka tomaterna och stek dem med vitlök och en mängd olika kryddor som oregano och basilika. Denna sås har mindre än 6 gram kolhydrater för en halv kopp servering. Genom att skapa en egen sås istället för att köpa sås kan du reglera mängden tillsatt socker och därmed minska den totala räkningen carb.

Färgglada grönsaker Såser

Svampar är en low-carb källa magert protein, kalcium, vitamin D och kalium. Fräs hackad svamp med vitlök, vitt vin och färska örter för att skapa en hälsosam och kalorifattig sås som har mindre än 6 gram kolhydrater per portion. Ett överflöd av färska grönsaker är viktigt i en låg-carb diet. Att skapa en läcker primavera sås, undvika stärkelserika eller söta grönsaker som potatis och morötter och fokusera på mörka bladgrönsaker som spenat, broccoli och andra low-carb alternativ som paprika och zucchini, som har mindre än 2 gram kolhydrater varje per portion. Fräs hackad grönsaker i olivolja med vitlök tills genomstekt men fortfarande fast och färgglada. Lägga till en mängd nyligen hackade örter förbättrar deras smak samtidigt hålla carb och kaloriinnehållet låg.

Luscious Fisk Såser

Fisk och skaldjur är ett bra alternativ för en låg Carb diet eftersom det är relativt carb-fri. Naturligt låg i kalorier, det är också full med hjärt-hälsosamma omega. Fräs skalade räkor i olivolja, finhackad vitlök, vitt vin och färska örter för en enkel sås med mindre än 7 gram kolhydrater per portion. Kasta med kokt pasta för en näringsrik måltid. Även om de flesta fisk och skaldjur har nästan inga kolhydrater, behöver kammusslor har ca 5 gram per portion, men kan vara en god bas för en fisk sås. Sautera finhackad vitlök i olivolja. Lägg kammusslor och bryn dem tills lätt brynt, försiktigt så att inte koka dem för länge de har en tendens att bli seg. Servera såsen med hela vete angel hair pasta eller low-carb spagetti.

Hearty köttsåser

Magert kött är en utmärkt bas för en hälsosam diet, som ger massor av vitaminer, mineraler och fylla protein. Fjäderfä är låg i kolhydrater och fetter, och kan vara en sund bas för pastasås. Skiva kyckling eller Turkiet korv och stek med lök, diverse skivade paprika och vitt vin. Lägg färsk basilika och krossad röd chili flingor och servera med pasta av ditt val. En halv kopp servering av denna sås har cirka 12 gram kolhydrater. Spaghetti med köttfärssås, en klassisk amerikansk maträtt, kan fortfarande avnjutas på en låg-carb diet. Välj 95 procent mager köttfärs och fräs med krossade tomater, hackad vitlök, ett fint tärnad lök, kryddor och örter för att skapa en sås som har mindre än 11 ​​gram kolhydrater per portion. Servera denna sås med low-carb pasta eller användning kokt spaghetti squash för en super-hälsosamma, proteinrik måltid som är låg i kolhydrater.