XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur får man tillbaka till gymmet efter en allvarlig olyckshändelse


Jag är en själv erkände "gym rat"-men jag vet också som en personlig tränare och läkare som försöker att återgå till full träning schema eller rutin efter att ha brutit ett ben eller någon annan sjukdom, är inte bara oklokt, men är mest sannolikt kommer att ställa dig tillbaka. Personer som arbetar ut, vill oftast inget annat än att komma tillbaka till sin träning rutin så snart som möjligt. Det är en rättighet och ett fel sätt att göra det, men-artikeln kommer att hjälpa dig att förstå den rätta vägen, så att du kan behålla muskeln / fitness du har och få tillbaka i gång saker-utan att orsaka dig någon mer skada.

Instruktioner

1 Bekräfta att du har skadat dig själv. Jag föll en gång ner för en trappa och bröt fyra av mina revben och ihållande andra skador. Även när jag fördes till sjukhuset, undrade jag om jag skulle kunna komma till gymmet. (En allvarlig röd flagga för mig att lyssna på mitt eget råd som jag kommer att ge dig!).

2 Schema nödvändiga uppföljande läkarbesök när din skada har diagnostiseras och behandlas av en medicinsk leverantör. Du bör också fråga om dina fysiska begränsningar, och vad klinikern har bestämt är det bästa tillvägagångssättet för ditt tillfrisknande. Förutsätt inte att "inga nyheter är goda nyheter" -vara mycket specifik och på framsidan om din typiska träning rutin och din önskan att komma tillbaka till gymmet.

3 Följ din läkarens plan för vård när du får klartecken. Förutsätt inte att du bara kan hoppa tillbaka till där du slutade innan din skada. Detta kan faktiskt resultera i att du reinjuring själv och försämring ditt tillstånd.

4 Kontrollera om din sjukförsäkring kommer att täcka ett par möten med en sjukgymnast, eller anlita en certifierad personlig tränare för att utveckla en arbetsplan som är i linje med vad din vårdgivare har föreslagit. En certifierad personlig tränare (PT) kan avsevärt förbättra din rehab från en skada.

5 Var tolerant av din skada-inducerad begränsningar, oavsett vad planen är utvecklad för dig. Skade begränsningar är ett sätt din kropp säger till dig det måste läka, och vidga gränserna kan faktiskt orsaka mer skada än nytta.

6 Vila en full 60 sekunder (eller mer) mellan seten. Gör detta genom att klockan på väggen och inte tid förflutit i huvudet. Du redan betona din skadade kroppen, och brist på vila mellan seten kan orsaka ytterligare skador.

7 Granska din kost. Se till att du får tillräckligt med protein, fett (ja, fett), kolhydrater och andra näringsämnen för att hjälpa till att återuppbygga och reparera din kropp. Återigen kan en PT eller certifierad personlig tränare vara till stor hjälp med denna del av programmet.

8 Ta det lugnt och vara enkelt för dig själv. Kom ihåg, bör ditt mål vara att återställa din hälsa och inte föra din skada.

Tips

  • Öka ditt kalori och proteinintag kan vara till hjälp, särskilt om du har gått ner i vikt eller muskelmassa på grund av din skada.
  • Samråd med en fitness professionella är ett utmärkt sätt att förbättra din hälsa.
  • Inte bråttom. Ditt mål är att komma tillbaka till där du var innan olyckan utan att föra någon skada.
  • Den här artikeln är för informations puposes bara. Den är inte avsedd att ersätta någon diagnos eller behandling; som bör endast utföras av en legitimerad läkare leverantör.