XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bärnstensfärgad, har solrosolja en ljus, neutral smak, vilket gör det självklara valet för kockar som vill att deras mat att skina och inte övermannades av sitt val av matolja. Tack och lov, sökte detta efter matolja är ganska hälsosamt för dig, ännu mer så än olja du kan använda.

typer

Det finns faktiskt tre typer av solrosolja du kan köpa: NuSun, hög olje och linolsyra. De är alla uppfödda från standardförädlingstekniker, men variera i koncentrationen av oljenivåer, som bestäms av solrosfrön oljan utvinns ur och klimatet där växten odlades.

vitamin E

Solrosolja har faktiskt den högsta koncentrationen av vitamin E av alla vegetabiliska oljor. Vitamin E är en omfattande namn för en grupp av fettlösliga komplex med kraftfull antioxidant egenskaper, som bidrar till att skydda cellerna från fria radikaler, eller cancerframkallande radikaler i kroppen. Vitamin E är också en antiinflammatorisk, vilket gör det en frisk och naturlig del av din dagliga kost, och det kommer att bidra till att förebygga infektion och sjukdomsprogression samt.

Hud

Solrosolja används också i kosmetiska produktion som en mjukgörande och fuktkräm, främst. Oljan framhäver ungdomlighet i huden och bidrar till att göra huden smidig genom att låsa fukt i, delvis på grund av solrosolja absorberas lätt och inte tenderar att lämna en klibbig, oljig film. Du hittar också solrosolja i hårprodukter eftersom det också kommer att återfukta torrt sprött hår och torkade ut hårbotten.

Fett

Samtidigt som det är låg halt av mättat fett, är solrosolja rikligt i fleromättade fettsyror, som sänker både bra och dåligt kolesterol. Din kropp behöver fett i kosten för energi och korrekt cellsfunktion, så att plocka en hälsosamt fett, såsom solrosolja, kommer att hjälpa dig att utföra ditt fettintag medan styrning klara av omättade fetter som finns i hög koncentration i andra oljor.

överväganden

Rådgör med din läkare innan någon drastisk förändring i din kost och rapportera eventuella biverkningar eller reaktion du en gång har att göra övergången till solrosolja. Som med någon olja, är måttlighet nyckeln så begränsa ditt intag och bara använda vad som är nödvändigt under tillagningen eller för din skönhet regemente.