XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Gallblåsan stenar & amp; ayurvedisk behandling

Gallblåsan är en liten abdominal organ som hjälper till med matsmältningen. Det frigör en förening som kallas galla i tunntarmen för att underlätta med fettnedbrytningen och absorption. Galla partiklar kan bygga upp för att bilda gallblåsan stenar, och om gallsten växa sig stora nog, kan de orsaka smärta, illamående och skadliga matsmältningsproblem. Ayurveda, traditionell indisk medicin, behandlar gallsten genom att rikta ämnesomsättning och leverfunktion.

gallstens Development

Gallsten kan utvecklas från alltför mycket kolesterol eller bilirubin i gallblåsan, eller från gallblåsan inte tömma helt. Men forskarna är osäker på den exakta avtryckaren som orsakar gallsten. Om du är en kvinna, har en familjehistoria av gallsten, är överviktiga eller feta, äta en fettrik kost eller har diabetes, du löper större risk att utveckla gallsten.

Ayurveda Vy över gallsten

Ayurveda bidrar gallsten till en obalans i ämnesomsättningen, matsmältningssystemet och andra biokemiska processer. Ayurveda utövare tror Pitta är den elementära kraft som styr matsmältningssystemet. Sköldkörteln, kan den primära organ som ansvarar för ämnesomsättningen, också spela en roll i bildandet av gallsten grund av kopplingen till långsam ämnesomsättning.

standard behandling

Många människor har gallsten men kan aldrig uppleva symptom. Men om du har symptomatiska gallsten som påverkar din livskvalitet, kan du välja från invasiva eller icke-invasiv behandling. Icke-kirurgisk behandling innebär läkemedel, antingen oral eller injektioner, som löser upp gallsten. National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer konstaterar att dessa läkemedel verkar långsamt och att gallsten åter vanligt. Kolecystektomi hänvisar till den kirurgiskt avlägsnande av gallblåsan, den enda behandling som garanterar ingen ytterligare förekomst av gallsten. Du behöver inte din gallblåsan att leva eftersom levern så småningom kommer att ta över gallblåsan funktioner.

ayurvedisk behandling

Ayurvedisk gallsten behandling inkluderar avgiftning, växtbaserade läkemedel och diet ändringar. En vanlig behandling är en lever flush, som kan inkludera olivolja, citronsaft och kryddor. Citrusfrukter, C-vitamin, gurkmeja och ingefära kan hjälpa till med att minska kolesterol i gallblåsan att förhindra uppbyggnad. Du kan också placera en olja pack hjul över gallblåsan området påstås lindra smärta och inflammation, förbättra cirkulationen och främja läkning av skadade vävnader.

varningar

Alternativa behandlingar, såsom Ayurveda, innefattar typiskt örter och andra föreningar som kan ha skadliga reaktioner med dina nuvarande mediciner eller kosttillskott. En legitimerad läkare eller ayurvedisk läkare bör övervaka din behandlingsplan.