XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Löpare, långdistans bicyclers och andra idrottare som sysslar med högintensiva pass konsumera sport geler för en lättsmält snabb explosion av energi. Socker och andra kolhydrater i energi geler ger dig det uppsving du behöver för att hålla igång, och de har levererats i en bärbar gel som snabbt kan konsumeras utan att avbryta din kör eller rida. Men geler kan vara kostsamt en dollar eller mer för en enda portion. En liten tid i köket kommer att belöna dig med hemlagad geler, i smaker du gillar, för en bråkdel av kostnaden för de färdigförpackade sorter.

ingredienser

Den primära ingrediensen i idrotts geler är kolhydrat, i form av socker. Detta kan vara maltodextrin, fruktos eller honung. Alla dessa flytande former av socker absorberas lätt, vilket gör dem idealiska för att leverera snabb energi.

Den andra huvudkomponenten är ett gelningsmedel, såsom pektin. Detta ger gel dess trögflytande konsistens.

Andra ingredienser i sport geler inkluderar salt, koffein, olika vitaminer och smakämnen. Fruktjuice eller mosade hela frukter och kryddor som kanel fungerar bra till smaksport geler.

Behandla

För att göra en sport gel eller energi gel, måste man kombinera alla av ovanstående ingredienser till en jämn, välsmakande gel. Börja med att välja ditt socker källa. Du kan köpa maltodextrin och fruktos vid livsmedelsbutiker eller näring butiker. Titta i området med förnödenheter för diabetiker. Dessa är vanligtvis säljs som pulver. Blanda dem med vätska som ska användas i gel. Använd ca två koppar maltodextrin i en kopp vätska och värme för att lösa fullständigt. Du kan använda en kombination av maltodextrin, fruktos, honung eller melass att få smak du vill.

Tillsätt ca en tesked flytande pektin (Certo) till vätskan medan det är fortfarande varmt och rör om väl. Om du vill lägga till salt eller koffein, tillägga att nu också --- ca 1/8 tsk. salt och ½ g pulveriserad koffein. Du kan lägga till citronsyra eller andra vitaminer om du vill, tillsammans med alla kryddor som kanel, ingefära eller muskot.

Lagring

Du kan köpa gel flaskor eller plastpåsar tillverkade speciellt för geler vid sportaffärer. Dessa är kompakta och utformade för att glida in i en ficka eller bälte. De gör det enkelt att överföra gel munnen på flykt.

Pektin och socker är båda konserveringsmedel, så att dina geler bör hålla en lång tid om den förvaras i en lufttät behållare. Förvara i kylskåp för extra försäkring mot nedbrytning.