XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Näring Information för en kringla Roll

En kringla är ett bakverk som vanligtvis formas till en tre-slinga knut men det kan ha många andra former. En pretzel roll görs på samma sätt med undantag av att den är formad till en rulle. De är en specialitet i södra Tyskland och är nu vanligt i hela Tyskland enligt den tyska Baker.

Förberedelse

Degen för pretzel rullar är gjord av vetemjöl, vatten, socker och jäst. Degen formas till den önskade formen och bakas liksom andra typer av bröd. Den främsta skillnaden är att en pretzel roll beläggs sedan med en lösning av lut och beströdda med grovt salt.

Portionsstorlek

Denna näringsinformation tillträder pretzel roll är av medelstorlek och väger ca 3,5 uns. Det kommer också att gälla endast till slätten pretzel roll, även om en pretzel roll typiskt smörade innan du äter. Vissa pretzel rullar också bakat med ost eller andra pålägg.

kalorier

En saltade pretzel roll har cirka 279 totala kalorier. Kolhydrater står för 220 kalorier, ger fett 27 kalorier och 32 kalorier komma från protein. En saltade pretzel rulle ger ca 14 procent av det dagliga värdet (DV) för totala kalorier, förutsatt en daglig diet av 2000 kalorier. En saltade pretzel rulle innehåller ca 360 milligram natrium. Ett uns av ost på saltade pretzel roll kommer att lägga ytterligare 113 kalorier. Fett kommer att stå för 81 av dessa kalorier och protein kommer att redogöra för de återstående 28 kalorier.

kolhydrater

En kringla rulle innehåller ca 56 gram kolhydrater, varav 54 gram är rena kolhydrater och 2 gram är smältbara fibrer. Varje gram av rena kolhydrater innehåller 4 kalorier så en pretzel roll har 54 x 4 = 216 kalorier från rena kolhydrater. Varje gram av smältbara fibrer har ca 2 kalorier så en pretzel roll har 2 x 2 = 4 kalorier från smältbara fibrer.

Fett

En kringla rulle innehåller ca 3 gram fett. Varje gram fett ger 9 kalorier, så en pretzel roll har 3 x 9 = 27 kalorier från fett. Omättade fetter omfattar 2 gram i en pretzel roll mättade fetter utgör ett gram.

Protein

En pretzel roll har cirka 8 gram protein. Varje gram protein ger 4 kalorier, så en pretzel roll har 8 x 4 = 32 kalorier från protein.