XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ofta människor förväxlar ändtarmscancer med koloncancer. Faktum är att de är helt olika varandra, med olika symptom och riskfaktorer. Generellt är dock dieterna skiljer sig inte när det gäller de två olika former av cancer. Generellt fiber, karotenoider och vitamin C och E är mycket bra för människor som har en familjehistoria av antingen kolon eller ändtarmscancer, eller som behandlas för sjukdomen.

Schema en rutin koloskopi

Rektalcancer är den näst vanligaste orsaken till dödsfall i cancer i USA, men det faktiska antalet dödsfall har drastiskt minskat under årens lopp. Detta är på grund av den ständigt ökande användningen av koloskopi för att hitta och ta bort polyper. Vanligtvis vill du att börja rutin koloskopier vid en ålder av 40, men om det är vanligare i din familj historia börjar dem vid en ålder av 30 är det säkraste idé.

Kost och motion

Kost och motion är mycket viktigt när det gäller behandling av cancer. Att äta en stadig diet av fullkorn, frukt, grönsaker, magert kött, kyckling och fisk kommer att hjälpa kroppen återfå den energi den behöver för att slåss mot cancer. Hela vete bröd, tomater, äpplen och blåbär är alla utmärkta val när det gäller att äta hälsosamt när de behandlas med ändtarmscancer. Undvika mycket fettrik mat, hög kolhydrater livsmedel och låg-fiber livsmedel. Exempel på dessa livsmedel är feta fläsk nedskärningar som bacon, sockerprodukter som pannkaka sirap och vitt bröd. Motion är viktigt också, med simning, jogging och cykling är de bästa formerna av det. Gör någon av dessa ungefär tre gånger per vecka är nyckeln.

äter ofta

Det är också viktigt att äta regelbundet, men du vill inte äta för mycket. Ett bra sätt att göra detta är att äta sex mindre måltider under dagen istället för att äta tre stora måltider. En bra rutin att komma in är att äta frukost på runt 07:30 Detta bör bestå av frukt och fullkornsprodukter. Ha ett mellanmål på 10:30 av några mandlar eller yoghurt. Har lunch vid middagstid, äter din magert kött, kyckling eller fisk med vissa grönsaker. Har en annan mellanmål på runt 3:00, följt av en vettig middag på 5:30 har en annan snack runt 7:30 eller 8:00 för att spetsa ditt ätande för dagen.