XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur mycket att äta för att undvika svält-läge?

Svält-läge avser tendensen hos den mänskliga kroppen för att spara energi butiker i tider då det inte får tillräckligt med näringsämnen för att underblåsa grundläggande metaboliska funktioner. De två primära förändringar som kroppen gör under tider av svält saktar ner din ämnesomsättning och bevara fett lagras i fettvävnad. I stället för att bränna lagrat fett för energi under svältläge, din kropp faktiskt föredrar protein lagras i muskelvävnaden. Tillståndet för svält bör undvikas, inte bara på grund av att sakta ner din basala ämnesomsättning kommer att göra framtida viktminskning och vikt underhåll svårare, men också eftersom det inte är ett effektivt sätt att befria er från lagrat fett.

Basisk cellulär funktion

Hur mycket att äta för att undvika svält-läge?

Majoriteten av kalorier en genomsnittlig person bränner varje dag kommer från deras basala ämnesomsättning, även känd som vilometabolismen. Uthållighetsidrottare är undantaget från denna regel eftersom de bränner många kalorier under träning och tävling. Din basala ämnesomsättning är summan av kalorier som förbrukas utföra cellulära funktioner i kroppen, såsom skapande av hormoner, nya blodceller och neurotransmittorer.

Basal Metabolism Estimate

Hur mycket att äta för att undvika svält-läge?

För att få en exakt beräkning av din basala ämnesomsättning, måste du boka tid med en dietist eller annan sjukvårdspersonal erbjudande indirekt kalorimetri. Kalorimetern åtgärder indirekta volymen av luft och syre du flyttar in och ut ur kroppen för cirka 10 till 15 minuter för att beräkna dagliga kalorier som krävs för att stödja din kropp i vila. Dessa tester kostar vanligtvis mellan $ 75 och $ 250. Om du inte kan dra nytta av en indirekt kalorimetri testet kan du uppskatta din vilande ämnesomsättning med en enkel formel. För män, använd [10 x (vikt i kg)] + [6,25 x (höjd i cm)] - [5 x (ålder i år)] + 5. För kvinnor, använd [10 x (vikt i kg)] + [6,25 x (höjd i cm)] - [5 x (ålder i år)] - 161.

Den stora bilden

Hur mycket att äta för att undvika svält-läge?

Basal metabolism är bara en del av din dagliga kalori behov. För att få hela bilden, måste du uppskatta antalet kalorier din kropp använder varje dag från både vilometabolismen och dina dagliga aktiviteter och motion. Varje pund av vikt att du förlorar kräver en kalori underskott på ca 3500 kalorier. Eftersom läkare och dietister rekommenderar att du förlorar mer än en till två pund. per vecka, är det viktigt att se till att du inte har en kalori underskott på mer än 500 till 1000 kalorier per dag. Beroende på hur aktiv du är, kan det innebära att även om du äter tillräckligt med kalorier för att tillfredsställa din basala ämnesomsättning, du kanske inte äter tillräckligt för en sund viktminskning. Att äta mindre än din totala kalori användning och mer än din basala ämnesomsättning är det säkraste och mest effektiva sättet att gå ner i vikt med minimala biverkningar.

Total kalori Använd

Hur mycket att äta för att undvika svält-läge?

För att uppskatta hur många kalorier du faktiskt använder varje dag, kommer du att multiplicera din basala ämnesomsättning med en aktivitetsfaktor. Välj en aktivitetsfaktor som nästan matchar din faktiska livsstil - inte den livsstil som du eftersträvar. Om du inte brukar träna och du har ett jobb som oftast innebär att sitta ner, multiplicera din basala ämnesomsättning med 1,2. Om du deltar i lätt motion, trädgårdsarbete eller sport en till tre gånger varje vecka, multiplicera med 1,375. Om du deltar i måttlig motion, trädgårdsarbete eller sport tre till fem gånger i veckan, multiplicera med 1,55. Om du är involverad i hård träning eller sport sex eller sju dagar i veckan, multiplicera med 1,725. Om du är extra aktiv och göra hård träning eller sport förutom att ha en fysiskt aktiv jobb, multiplicera med 1,9. Om du är någonstans mittemellan två av aktivitets faktorer kan du multiplicera med ett nummer som är i mellan.