XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Säkra hudvårdsprodukter för att använda under graviditeten

Graviditet förändrar inte bara formen av en kvinnas kropp utan också strukturen och tonen i hennes hud. Även om många kvinnor säger att under den tid de är gravida deras hud har en speciell glöd, andra kvinnor handskas med hud problem som akne och melasma under graviditeten. För att komplicera saken, kan gravida kvinnor inte använda alla hudvårdsprodukter, eftersom vissa är osäkra under graviditeten.

Acne

Enligt webbplatsen BabyCenter.com, är akne vanligt under graviditeten på grund av fluktuerande östrogen nivåer. Vissa produkter är utformade för att minska akne kan vara osäkra för ofödda barn. BabyCenter.com rekommenderar att tala med en hudläkare om vilka produkter är säkra att behandla akne under graviditeten. Hudläkare kan rekommendera att använda en produkt med en mild styrka bensoylperoxid. BabyCenter.com förklarar att krämer, geler och peeling med retinoider som tretinoin och töm-A bör inte användas under graviditet. Accutane, ett piller som minskar akne, är också osäker för ofödda barn.

melasma

Melasma är en vanlig hudsjukdom under graviditeten. Dr Jeanine Downie, en erfaren hudläkare och ägare av Image Dermatology i New Jersey, till tidningen "Graviditet Idag" att melasma är så vanligt det är ofta kallas "graviditetsmask." Hon förklarar att melasma visar vanligtvis som fläckar av brun missfärgning på kinderna och ibland runt ögonen och på pannan. Kemisk peeling, som kan även hudfärg, är i allmänhet inte säkra under graviditeten. Dr Downie berättar hennes patienter att bära solskydd kan minska graden av melasma.

Rengöringsmedel

Milda och milda rengöringsmedel är bäst under graviditeten. Dr. Amy Newburger, en hudläkare i New York, berättade Discovery Health att glycerinbaserade rengöringsprodukter för ansiktet är bäst under graviditeten eftersom de är mild och fuktgivande. Rengöringsmedel med ingredienser som salicylsyra eller glykolsyra kan eventuellt skada barnet, enligt "Graviditet Idag" så det är bäst att hålla sig med grundläggande rengöringsmedel som inte har lagt syror eller kemikalier.

Solskyddsmedel

Discovery Health säger att den viktigaste hudvårdsprodukt för en gravid kvinna är solskyddsmedel. Den rekommenderar att gravida kvinnor använder ett solskyddsmedel som har skydd brett spektrum, eftersom det skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Solskyddsmedel bör ha en solskyddsfaktor på minst 15. Solskyddsmedel rekommenderas under graviditeten för att minska framträdanden av fläckar orsakade av melasma och också för att förhindra bränning.

Återfuktning

Användningen av mjukgörande är viktigt under graviditeten, gravida kvinnor hud tenderar att bli torr lättare än för andra kvinnor. BabyCenter.com konstaterar att eftersom gravida kvinnors hud är extra känslig, bör de bära en mild fuktkräm med SPF 15 varje dag. Sandra Marchese Johnson, en hudläkare i Arkansas, berättade BabyCenter.com att vissa ingredienser i aktuella hudvårdsprodukter som moisturizers kan absorberas i huden. Det är en bra idé att prata med din hudläkare eller läkare om vad fuktkräm är säkrast under graviditeten.