XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fruktsocker & Diabetes


Diabetes är en sjukdom som kan leda till att du uppleva högt blodsocker. Diabetiker måste vara extremt medvetna om de kolhydrater (inklusive socker) att de konsumerar. Inte bara betyder det att de måste skära ner på cola och godis, men vissa hälsosammare alternativ kan behöva moder också, såsom frukt.

Sockerarter

Det finns två kategorier av socker som finns i livsmedel: naturligt förekommande, och tillade. Naturligt förekommande socker innehåller fruktos (frukt socker) och laktos (mjölksocker). Tillsatt socker, såsom sackaros, finns i kakor och godis ..

Naturligt förekommande Socker

Många diabetiker är under intryck av att frukt socker och andra naturligt förekommande sockerarter, är bättre för dem än tillsatt socker. Enligt American Diabetes Association, dock hanterar kroppen allt socker på samma sätt, oavsett källa.

Moderering av Socker

Även om allt socker kommer in i kroppen behandlas på samma sätt, diabetiker behöver fortfarande hälsosamma alternativ, såsom färsk frukt. Nyckeln till att upprätthålla blodsockernivån som en diabetiker är att konsumera socker med måtta. Färska frukter är mer näringsrika än många andra sockerhaltiga livsmedel, vilket gör dem ett värdefullt tillägg till den totala kosten.

andra överväganden

Under arbetet friska socker i en daglig mat plan, måste diabetiker också tänka på när och hur de konsumerar dem. Socker äts med en måltid, till exempel, kommer att ha en mindre omedelbar effekt på blodsockernivåer. Hur snabbt de ätit och hur maten tillagas kan också påverka hur socker absorberas i blodet.

Frukter som en del av en hälsosam Diabetic livsstil

Frukt är en underbar, hälsosam mat för alla, inklusive diabetiker. Diabetiker behöver bara vara medveten om att nästan alla frukter innehåller en stor mängd socker. Äta frukt, precis som allt annat, måste planeras in i en individs dagliga sockerersättning för att njuta av de vitaminer och näringsämnen som frukt ger.