XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De tecken på utbrändhet och Överansträngning


Utbrändhet och överansträngning, medan ofta arbetsrelaterade, kan uppstå som en följd av stress i hemmet också. Det finns flera tecken på detta fenomen som inte nödvändigtvis alltid dyka upp i samma ordning. Ordern är beroende av den person som inför frågan. Få hjälp innan tecken på utbrändhet och överansträngning förvandlas till en kris, kommer att rädda dig från mentala, fysiska och känslomässiga ångest.

Tvivel

En av de första stadierna av utbrändhet är oftast tvivel. Du börjar tvivla på att du kan utföra uppgifter eller undrar hur du någonsin kommer att få saker gjorda. Du kan projicera en säker yttre, men på insidan är det en annan historia. Vid denna punkt, andra är det inte troligt att märka mycket om de hör dig sucka när du presenteras med ännu en uppgift att fylla.

Cynism

Har du blivit oförskämd, motbjudande eller ens slip mot andra? De flesta av era kommentarer om de negativa aspekterna snarare än positivt? Dessa är bara några av de bittra sätt människor börjar agera när de känner sig utbränd eller overexerted. Under detta skede av utbrändhet, blir varje liten sak irriterande, och folk ofta börja göra uttalanden som "Vad spelar det för roll egentligen?" "Det är ingen idé" och andra uttalanden av ointresse och bristande omsorg.

Ångest

Känslor av ångest och oro är också känd som ångest och är vanligare bland människor som har blivit overexerted för en eller annan anledning. Ångest, om gått obehandlad kan leda till muskler och huvudvärk, trötthet och även darrande.

Utmattning

Utmattning orsakad av utbrändhet och överansträngning kan slå hem på den fysiska, mentala och känslomässiga nivåer. Känsla "helt slut" är en ljus röd flagga så att du vet att du har nått en allvarlig punkt nöd. Om du upptäcker att oavsett hur mycket vila du får, du fortfarande känner dig utmattad, är det dags att ta en paus från det som överbelastning dig, undersöka situationen och prova en annan strategi.

Kris

Detta kommer sannolikt att vara en av de sista tecknen på överansträngning och blir den punkt där folk surra ut på andra, ofta agerar på ett sätt som inte är normalt att deras personlighet. Komplett och fullkomlig fördelning kan förekomma. Om det finns något sätt att få hjälp före eller vid denna punkt, når för det. Arbetsgivare erbjuder ofta betalt för rådgivning att hjälpa till med dessa situationer.