XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Frukter som innehåller magnesium och zink

Magnesium och zink är två mineraler som är avgörande för immunförsvaret. Magnesium stödjer också din sunda hjärtslag uppmuntrar korrekt funktion av dina muskler och hjälper till att reglera blodsockernivån. Du bör få mellan 310 och 420 mg magnesium per dag. Zink spelar en viktig roll i att hjälpa kroppen att läka från sår och att reparera och växa celler. Du behöver mellan 8 och 11 milligram zink dagligen. Vissa frukter innehåller båda dessa mineraler. Lägg dem till din diet för att hjälpa dig att få massor av magnesium och zink.

bär

Hallon och björnbär sticker ut som de bästa bär källor både magnesium och zink. En kopp färska hallon innehåller 27 mg magnesium och 0,52 milligram zink. En kopp färska björnbär har 29 mg magnesium och 0,76 milligram zink. Färska hallon och björnbär kan ätas slätt som en frisk sida skålen eller röras i en skål med gröt. Färska bär är också en sund toppning för våfflor eller pannkakor.

Torkad frukt

Många torkad frukt är en bra källa till både magnesium och zink. En kopp torkade aprikoser innehåller 28 mg magnesium och 0,35 milligram zink. En kopp plommon har 59 mg magnesium och 0,70 milligram zink. En en kopp servering av torkade dadlar innehåller 63 mg magnesium och 0,43 milligram zink. Lägg torkad frukt till din favorit trail mix eller skål med kallt spannmål.

avokado

Men ofta betraktas som en grönsak, avokado är faktiskt en frukt, och innehåller en hälsosam dos av både magnesium och zink. En kopp kubik avokado innehåller 44 mg magnesium och 0,96 milligram zink. Kubik avokado par bra med mexikanska rätter såsom burritos, tacos och quesadillas. Avocado kompletterar också smaken av en kalkon smörgås eller kan användas i stället för ranch dressing för ett dopp för morötter, selleri och paprika.

granatäpplen

Granatäpplen inte är i säsong för mycket lång, men när de är, dra fördel av deras näringsämnen, inklusive magnesium och zink. En kopp av frukt och frön innehåller 20 mg magnesium och 0,60 milligram zink. Granatäpplekärnor kan läggas till en kastade grönsallad eller användas för att komplettera smak av grillat kött.

Banan

En banan innehåller 40 mg magnesium och 0,23 milligram zink. Skivad banan gör en frisk tillägg till en skål flingor eller jordnötssmör smörgås. En banan är ett hälsosamt mellanmål som är snabb, bekväm och lätt att ta med dig när du är på språng.