XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Nässla Root och östrogennivåerna

Nettle rot har använts i århundraden som en traditionell folkmedicin för att behandla allt från muskel vrickning till gikt. Nyligen har nässla rot vunnit vetenskaplig uppmärksamhet som ett naturligt östrogen blockerare, särskilt i Europa, där det är allmänt används som en terapi för benign prostatahyperplasi.

Benign prostatahyperplasi

Prostatan är en manlig reproduktiv körtel som hjälper utvisa sperma under utlösning. Benign prostatahyperplasi, eller BPH, är ett ganska vanligt tillstånd hos män när de blir äldre. En stor faktor i prostataförstoring är volymen av cirkulerande östrogener, vilket typiskt ökar som män ålder. Nettle rot innehåller kemikalier som minskar produktionen av östradiol och östron genom att hämma produktionen av ett enzym som kallas aromatas som är nödvändiga för deras produktion, enligt University of Pittsburgh Medical Center.

Andra överskott östrogen Villkor

Överskott östrogen är förknippad med många hälsoproblem förutom BPH, både hos män och hos kvinnor. Många kvinnor i klimakteriet lider av ett tillstånd som kallas östrogen dominans syndrom, som har kopplats till sjukdomar såsom insulinresistens, fibrocystisk bröstsjukdom, bröstcancer, endometrios, myom och cystor på äggstockarna. Andra symptom i samband med ökad östrogennivåer hos kvinnor inkluderar torr hud, vaginal torrhet, oregelbunden menstruation, depression, viktökning och migrän. Förutom prostataförstoring, kan män som lider av överskjutande östrogen nivåer uppvisar förstorade bröst, förlust av muskelmassa och varierande grad av sexuell dysfunktion. Andra symptom i samband med ökad östrogennivåer hos män inkluderar ateroskleros, ökad risk för stroke och hjärtinfarkt och hormonella cancer.

Tillgänglighet

Nettle rot är ett supplement som ibland används som en traditionell behandling för överskjutande östrogen. University of Maryland Medical Center rapporterar att mänskliga test fann effekterna av nässlor behandling på BPH att likna effekterna av finasterid, en medicin som används ofta för att behandla BPH. Nettle rot är allmänt tillgänglig i hälsokostbutiker och naturläkemedel kungadömen som kapslar, tabletter, extrakt, torkade blad, tinkturer och te. Det är också vanligt förekommande som en ingrediens i kosttillskott. Mängden nässla rot kan skilja sig i var och en av dessa beredningar, så det är svårt att bestämma en exakt terapeutisk dos. Därför bör du följa läkarens rekommendationer om intag.

försiktighetsåtgärder

Medicinalväxter har använts på ett säkert sätt i hundratals år. Ändå är det bäst att ta dem under överinseende av en kunnig läkarbesök. Vissa individer kan märka sådana biverkningar som magbesvär, vätskeretention och mild diarré när du tar nässlor; din läkare kommer att kunna berätta för dig om det är ett allvarligt problem för dig.