XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hypotyreos är ett tillstånd som producerar en mängd olika symptom. Några av dessa symtom är vanliga och välkända för läkare och allmänheten, såsom låga energinivåer och viktökning. Andra är mindre vanliga och härma symtom på orelaterade sjukdomar. Dessa ovanliga symptom kan göra det svårt att diagnostisera hypotyreos och behandling försenas ofta. Att kunna känna igen några av de mindre kända symptom på hypotyreos kan hjälpa patienter få den medicinska vård de behöver.

Definition

Sköldkörteln producerar hormoner som spelar en stor roll i att hjälpa kroppen bibehålla en hälsosam, balanserat tillstånd. Det påverkar tillväxt, metabolism, cirkulation och kolesterolnivåer. Hypotyreos är ett tillstånd där sköldkörteln producerar under normala nivåer av dessa viktiga hormoner. När kroppen saknar rätt nivå av sköldkörtelhormon, kämpar det att komma tillbaka i balans, vilket resulterar i en mängd olika symptom.

Depression

Hjärnan och hypofysen arbeta tillsammans med sköldkörteln. Låga nivåer av sköldkörtelhormon kan ofta vara orsaken till depression hos både män och kvinnor. Depression kännetecknas av ett tillbakadragande från normala aktiviteter, bristande intresse för omgivningen och en allmän känsla av obehag. Män och kvinnor upplever depression kan lida av effekterna av hypotyreos.

Reproduktion och barnets utveckling

Kvinnor med hypotyreos kan uppleva oregelbundna menstruationer, vilket i sin tur påverkar möjligheten att bli gravid. Menstruationer kan bli tyngre än normalt. Utveckling av hypertyreos hos gravida kvinnor sätter fostret riskerar att födas med missbildningar eller felaktig fosterutveckling. Spädbarn som föds med hypotyreos har ibland en tunga som är större än normalt och som tenderar att skjuta ut från munnen. Barn och tonåringar som föds med eller utvecklar hypotyreos ofta erfarenhet försenad pubertet och deras permanenta tänder kan utvecklas senare än normalt.

externa symptom

Hypotyreos påverkar också hudens känslighet för kyla och kan orsaka huden att ta på en blek och torrt utseende. Naglar och hår blir ofta spröda och torr. Ansiktet kan bli svullet ser och både en man och kvinnas röst låter häst. Ibland huden och ögonen hos spädbarn som föds med hypotyreos eller utan sköldkörtel utveckla en gul färg på grund av oförmåga att metabolisera ett ämne med anknytning till blodbildningen.

Hjärta

Eftersom sköldkörtelhormon hålla kärlen i hjärtat flexibla, har hypotyreos en stark effekt på hjärtats cirkulationsprocessen. Fartygen börjar att stelna och hjärtat måste sedan pumpa hårdare, vilket resulterar i en ökning av blodtrycket. Ibland individer upplever yrsel och näsblod på grund av utveckling av hypertoni.