XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Acrophobia, en vetenskaplig term som används för att beskriva alla som har en intensiv och irrationell rädsla för höjder eller höga platser, är en fobi som kan ha ett brett spektrum av konsekvenser. Från att göra det omöjligt att resa på ett flygplan eller arbete i en kontorsbyggnad, att orsaka problem med att gå upp en stege eller tittar ner från en kulle, kan acrophobia påverka alla delar av en människas liv. Att övervinna rädsla för höjder kan ta många år och dyra behandlingar om det är en allvarlig åkomma, men det finns ett antal olika sätt att övervinna en rädsla för höjder som du kan öva på egen hand, billigt.

hyposensibilisering

Hyposensibilisering terapi innebär gradvis utsätta människor till föremålet för sin rädsla under en tidsperiod i större och större mängder tills de inte längre rädd. I fallet med en rädsla för höjder, betyder det att du kan klättra till successivt högre höjder under en tid så att du gradvis kan övervinna din rädsla. I stället för att släppa dig direkt in i en situation för att möta din rädsla, är hyposensibilisering en långsam steg-för-steg-process.

hypnoterapi

Hypnoterapi är en process där du hypnotiserad av en legitimerad professionell hypnotisör. Hypnotisör presenterar information om din rädsla för dig i ditt undermedvetna så att när du vaknar, kommer du inte längre har en rädsla för höjder. Detta tar vanligtvis flera olika sessioner och kan eller kan inte vara framgångsrik beroende på hur mycket du tror på hypnos processen.

Avslappning

Avkoppling och coping tekniker kan hjälpa dig att hantera de fysiska effekterna av din rädsla för höjder utan att komma till roten av din rädsla eller försöker övervinna det. Dessa kan omfatta djupa andningsövningar, yoga, muskelavslappning eller avledning, där du bortse från det faktum att du är på en höjd som du inte gillar. Alla dessa tekniker är enkelt och kan utövas utan professionell ingripande.

Virtual Reality Exponering

I virtual reality exponeringsterapi, är du utsatt för en virtuell version av din rädsla. Det kan bestå av att titta på en naturlig storlek exempel på Grand Canyon, titta på en video filmad på hög höjd eller med hjälp av en virtuell verklighet program där du placeras i situationer där höjden simuleras. Detta gör att du kan bli mer bekväm utan att sätta dig in i en verklighetstrogen situation som kan vara alltför påfrestande eller hotande. Helst desensitizes detta dig över tid så att du är redo att försöka möta din rädsla i verkliga livet.