XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Du har redan tagit hem graviditetstest och fann att resultatet ska bli positiv - du är gravid. Du kallade din läkare och planerat ett möte med förlossningsläkare / gynekolog. Nu är det dags för första läkarbesök under graviditeten. Du är förmodligen nervös och osäker på vad man kan förvänta från mötet. Slappna av - det är normalt att känna så. Här är några sätt du kan förbereda din första läkarbesök under graviditeten.

Instruktioner

1 Skriv ner dina frågor. Innan vi går till läkaren, skriv ner några frågor du kan ha för läkaren om din graviditet. Du och din läkare kommer att utveckla en nära relation, som du ser honom eller henne minst en gång i månaden under större delen av graviditeten och sedan gradvis arbeta för flera besök per månad. Din läkare kommer att svara på några frågor eller funderingar du kan ha.

2 har information redo för läkaren. Du måste veta datumet för din senaste menstruation. Datumet för din sista perioden kommer att hjälpa läkare att avgöra en uppskattad förfallodagen. Om din mens är oregelbunden eller om du inte kommer ihåg, kan en ultraljudsundersökning behöva planeras för att fastställa åldern och storleken på fostret. Du kommer också att behöva veta namnen på alla mediciner du tar. Läkaren kan behöva ordinera andra läkemedel för dig att ta om dina nuvarande mediciner inte anses säkra under graviditeten.

3 Ta en dusch innan ditt besök. På din första möte, kommer läkaren att göra ett cellprov och en fysisk undersökning. Var noga med att ta en dusch innan du går till din läkarbesök.

4 Ta din försäkring information. Se till att du har din försäkring kortet med dig. Läkarmottagningen behöver informationen försäkring, som kan hittas på kortet, så att de vet hur att fakturera försäkringsbolaget för prenatal och postnatal vård.

5 Ta din make eller annat stöd. Du kan känna sig mer bekväm om din make eller annat stöd, såsom en förälder, vän, eller följeslagare, är närvarande vid din första läkarbesök. Var inte rädd för att be din stödperson att lämna rummet när läkaren utför fysisk undersökning.

Tips

  • Fundera på att läsa "din graviditet vecka för vecka" av Glade B. Curtis. Det kommer att hjälpa dig att förstå vilka förändringar din kropp och barnet går igenom vecka för vecka.
  • Ankomst till ditt besök tidigt eller i tid. Om du är sent, kan din läkare avbryta din tid och gör du boka om.