XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man bevarar Max Vitaminer


Vitaminer i livsmedel är känsliga för nedbrytning från luft, värme, ljus, vatten, syra, tid längd, alkali och enzymer. Ju längre livsmedel förvaras, utsätts för värme eller indränkt i vatten, är de mer viktiga vitaminer förlorade. Köpa mat oftare och konsumerar det så snart som möjligt hjälper till att minska mängden vitaminer förlorade. Att förstå hur man bäst lagra och laga mat är också ett annat sätt att få den mest näring från den mat du köper.

Instruktioner

1 Handla för färskvaror några gånger i veckan och köper bara vad du kommer att kräva i de närmaste dagarna. Undvik produkter som ser halta / vissen eller har pre-cut, som skär ger resultat i oxidation, enligt Susan Brewer, från University of Illinois institutionen för livsmedelsvetenskap och Human Nutrition.

Välj frysta produkter när nya alternativ vissna eller inte i säsong. Frysta produkter i allmänhet plockas vid sin närings topp och står för en majoritet av sina näringsämnen gång frysta. Producera som förvaras i kylskåp tenderar att hålla sina näringsämnen längre, eftersom kylan saktar enzymet process som förstör näringsämnen och förhindrar förlust av vitamin C, enligt Hem och Trädgård avsnittet New York Times.

2 Store producera i skarpare delen av ditt kylskåp. Innan lagring, rena råvaror genom att kasta de yttre bladen av bladgrönsaker att minska bekämpningsmedelsrester och borsta skräp från råvaror med en mjuk borste. Borstar säljs ofta i affären eller kök leverans butiker. Skölj producera i en skål full av vanligt vatten. Blötlägg inte grönsaker, som vattenlösliga vitaminer kan läcka ut i vattnet, enligt Barn Nutrition Research Center vid Baylor College of Medicine.

3 Ät produce rå när det är möjligt att konsumera maximal vitaminer och näringsämnen. Vid tillagning användning så lite vatten som möjligt vid kokning för att undvika läckage av näringsämnen. Försök kokande vatten först och därefter tillsätta produkterna att skära ned på tillagningstiden. Ångkokning är den bästa tillagningsmetod för att bevara vitaminer, enligt MyOptumHealth.com, och de flesta grönsaker kan tillagas på cirka sex minuter. Hårdare grönsaker som majs, morötter och potatisar måste kokas i 15 till 20 minuter. Rostning grönsaker på 350 grader F i en bakform tills de är mjuka är ett annat alternativ för att bevara vitaminer. Grillning och mikrovågsugnen alternativ kan också användas, helt enkelt komma ihåg att inte koka.

4 Konsumera producerar hela och oskalade när det är möjligt för att säkerställa maximal konsumtion vitamin. Många av de näringsämnen som finns i produkter finns precis under skalet, enligt Mail Online hälsa informationsdelen på vegetabiliska peeling.

5 lagra spannmål livsmedel i en sval och torr plats. Inte kyla, vilket kan orsaka vitamin förlust. Köp magert kött, magra mejeriprodukter och skinn fjäderfä i motsats till sina fetare versioner för maximal näringsintag, enligt New York Times Hem och Trädgård avsnittet om att bevara mat näringsämnen. Ju längre köttet tillagas mer vitamin tiamin går förlorad.