XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De bästa sätten att sälja begagnade båtar i Houston, Texas


Att sälja en begagnad båt är mycket som att sälja en begagnad bil: Målet är att sätta din produkt framför en villig marknaden och utveckla en relation med köparen så att båda parter kan utföra en ömsesidigt tillfredsställande transaktion. Eftersom marknaden för begagnade båtar är betydligt mindre för begagnade båtar --- särskilt i relativt kustlösa områden som Houston, Texas --- produktplacering är nyckeln till en snabb och låg-stress försäljning.

Förbered Boat

Förbered båt till salu. Detta arbete inkluderar en grundlig rengöring av skrovet och inredning, inklusive skåp, och en inventering av styrkor och svagheter i farkosten. Samla alla officiella papper, stockar och underhållsdokumentation, alltför. Många seriösa köpare av större båtar (inklusive segelbåtar på mer än 26 fot) kan insistera på en tredje part undersökning, så att vara ärliga om potentiella fel är avgörande för att skapa förtroende med potentiella köpare.

lokala förteckningar

Om båten lätt kan flyttas, överväga att sätta det på en offentlig plats för att förbättra drive-by synlighet. Post bilder och kontaktuppgifter på lokal båt-leveransföretag, och placera annonser i lokaltidningen och Craigslist webbplats. Houston Chronicle erbjuder print och online radannonser som når en publik på mer än 100.000 i större Houston-området.

nationell exponering

Lista en större båt --- ungefär 32 fot eller längre --- i en nationell tidning. Beroende på vilken typ av båt, kan du hitta en visningsannons för att vara rimligt prissatt. Dessutom är vissa säljare som behöver en snabb vändning lista sina båtar på Yachtworld.com eller Motors.eBay.com; båda av dessa platser erbjuder skräddarsydda listor riktade till en nationell segling publik. För mer lokal exponering tillåter SailingTexas.com platsen säljare att skicka bilder och grundläggande information om sina båtar. Denna webbplats, inriktad mer mot segelfartyg, har nationell exponering för sina listor.

Mäklare och Marinas

Vissa båt mäklare erbjuder för att hantera försäljningen av en båt för en liten andel av försäljningspriset, mäklare kan utnyttja sina relationer för att matcha tillgängliga båtar med kända intresserade köpare men mäklarhus lägga kostnader och komplexitet till försäljning. Vissa marinor, särskilt på Gulf Coast, kan vara villiga att visa en båt, men denna praxis är inte vanligt och kan kräva viss övertalning av marina manager.